Share
Comunitatea culturală băimăreană, în doliu: S-a stins din viață actorul Paul Antoniu

Comunitatea culturală băimăreană, în doliu: S-a stins din viață actorul Paul Antoniu

Zi tristă pentru comunitatea artistică și culturală băimăreană. S-a stins din viață actorul Paul Antoniu.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții instituției unde a activat preț de decenii. „Teatrul Municipal Baia Mare anunță cu profundă durere încetarea din viață a domnului Paul Antoniu, actor emblematic al scenei băimărene, un artist care și-a dedicat întreaga viață teatrului, muzicii și poeziei. Condoleante familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris reprezentanții teatrului băimărean.

În memoria celor care l-au cunoscut, Paul Antoniu rămâne o emblemă pentru teatrul băimărean, care va rămâne, negreșit, în istoria orașului. Pe lângă cariera sa de actor, care s-a întins pe mai bine de jumătate de secol, Paul Antoniu scria poezii și era un mare iubitor de muzică. În plus, a fost un colaborator al presei locale în diverse proiecte speciale, fiind extrem de îndrăgit de publicul băimărean și nu numai.

A debutat la Deva în 1959 în trupa inaugurală a Teatrului de Stat, după care, în 1962, a ajuns la Teatrul de Stat Turda, unde a rămas până în anul 1970. Atunci, a luat calea Băii Mari. A activat la Teatrul Dramatic Baia Mare, de unde s-a și pensionat în 2005. A rămas fidel Băii Mari, transformându-se într-un reprezentant de seamă al lumii cultural-artistice din municipiul de pe Săsar. Obișuia să recite poezii, printre creațiile sale favorite fiind cele ale lui Tudor Arghezi, Zaharia Bârsan, Lucian Blaga, Geo Bogza, Geo Dumitrescu, Nicolae Labiş, Radu Selejan şi Grigore Vieru. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

DirectMM.ro

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu