Share
Cine este noul tânăr doctor în Teologie din Administrația Eparhială din cadrul Episcopiei Maramureșului și a Sătmarului

Cine este noul tânăr doctor în Teologie din Administrația Eparhială din cadrul Episcopiei Maramureșului și a Sătmarului

Cine este noul tânăr doctor în Teologie din Administrația Eparhială din cadrul Episcopiei Maramureșului și a Sătmarului

Luni, 18 septembrie 2023, preacucernicul părinte Andrei Gabriel Gavriș, contabil-șef în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a susținut teza de doctorat cu titlul „Euharistie și „conflict liturgic” în Corint în lumina textului I Corinteni 11, 17-34”, elaborată sub îndrumarea Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană.

Lucrarea a fost susținută la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, în fața publicului, dar și a comisiei de doctorat alcătuită din Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Coman și Pr. Conf. Univ. Marian Vild, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, respectiv Arhid. Lect. Habil. Univ. Dr. Stelian Pașca Tușa de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Președintele comisiei a fost Arhim. Prof. Univ. Dr. Teofil Tia, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. La finalul întâlnirii, după deliberare, membrii comisiei au acordat părintelui Andrei Gavriș titlul de Doctor în Teologie, cu calificativul „Magna Cum Laude”. Totodată, noul doctor a depus jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă în Paraclisul Facultății de Teologie clujeană.

Această temă cu privire la textul evanghelic al Epistolei I către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 11, versetele 17-34, aduce o abordare nouă în explicarea versetelor amintite. Corint a fost capitala provinciei romane Ahaia, care cuprindea cea mai mare parte a Greciei antice din partea de sud a Macedoniei. Sfântul Pavel a scris membrilor Bisericii din Corint pentru a-i ajuta cu privire la întrebările şi problemele lor şi pentru a-i întări pe acei convertiţi care aveau dificultăţi în a renunţa la credinţele şi practicile lor anterioare. Preacucernicul părinte Andrei Gavriș face parte din Administrația Eparhială a eparhiei și în prezent este slujitor la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Municipiul Baia Mare. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, apoi a devenit absolvent al Domeniului de Teologie „Justinian Arhiepiscopul” din cadrul Centrului Universitar „Nord” din Baia Mare, respectiv, studiile de master în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Este căsătorit cu doamna preoteasă Anca și au fost binecuvântați de Dumnezeu cu o fetiță, arată Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Departament Comunicații Media-Online, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu