Share
Cifrele care arată adevărul: În județul Maramureș în fiecare an avem prea multe evenimente nedorite pe șosele. Iată statistica făcută de polițiști pentru 2021!

Cifrele care arată adevărul: În județul Maramureș în fiecare an avem prea multe evenimente nedorite pe șosele. Iată statistica făcută de polițiști pentru 2021!

Este adevărul despre noi: În județul Maramureș în fiecare an avem prea multe evenimente nedorite pe șosea. Iată statistica adevărată, despre noi, ca și șoferi!

Acţiunile desfăşurate în 2021 de poliţiştii maramureşeni au vizat asigurarea unui climat de disciplină şi siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ, fiind constatate 936 de fapte penale şi peste 27.000 de fapte contravenţionale (la O.U.G. 195/2002 şi la alte acte normative).

Au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 4420 de permise de conducere din care 2446 pentru depășirea vitezei cu mai mult de 50 Km/h, 1024 pentru depășire neregulamentară; 208 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice și 103 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor. De asemenea au fost retrase 897 de certificate de înmatriculare.

Analiza efectuată asupra dinamicii accidentelor de circulaţie cu consecințe grave produse în anul 2021 arată faptul că numărul acestora a fost în scădere față de anul precedent. Astfel, pe drumurile publice din județul Maramureș, s-au produs cu 16.5% mai puține accidente grave de circulaţie, în urma cărora au decedat cu 10% mai puține persoane şi 25.9% mai puține persoane au fost rănite grav. Principalele cauze de producere a accidentelor grave de circulaţie, înregistrate în perioada susmenţionată, au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate pietonilor, arată statistica IPJ Maramureș.

Aproape săptămânal am avut parte în Maramureș de evenimente de circulație care ne-au dus viața către acest bilanț. Dar evenimentul rutier cu cea mai mare notorietate este cel din 3 iulie 2021. În prima instanță, tânărul șofer din Maramureș, cel care a lovit un cuplu în seara de 3 iulie, cu mașina, accident în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, iar iubitul acesteia a fost rănit grav, a fost condamnat la trei ani de închisoare, din care se scade perioada de arest preventiv și arest la domiciliu. În ceea ce privește daunele morale pe care ar trebui să le achite asiguratorul, vorbim despre o sumă care depășește 1,3 milioane euro.

C.Ț.

Citește și

Tragedia din Baia Mare: Instanța din reședința de județ a decis soarta tânărului care a provocat accidentul din stație! 3 ani închisoare și 1,3 milioane daune!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu