208 șefi de promoție din Maramureș au fost răsplătiți pentru rezultatele deosebite - 10 ore în urmă
Cum să îmbunătățești calitatea sunetului unui instrument muzical second hand? - 10 ore în urmă
Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: „Cu cât devii mai conștient de ceea ce gândești, cu atât este mai ușor să te separi de gândurile tale” - 13 ore în urmă
Vor avea loc zilele spiritualității și culturii la Mănăstirea Rohia; Se împlinesc 60 de ani de la eliberarea din închisoare a marelui Nicolae Steinhardt - 14 ore în urmă
Impresiile artiștilor Taberei de creație de la Ardud, la vizitarea Muzeului Memorial Gheza Vida - 14 ore în urmă
Ne mai despart câteva ore de la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris - 17 ore în urmă
PS Iustin: „Îi purtăm în suflet pe bătrânii noștri care sunt memoria vie a familiei, a comunității, a neamului. Ei sunt o istorie, o carte deschisă” - 17 ore în urmă
Copiii din Vișeu de Sus au pornit într-o aventură tradițională - 18 ore în urmă
Ateliere pentru elevi și profesori la Școala de vară „Merito” - 18 ore în urmă
Mai multe servicii prestate gratuit de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară - 19 ore în urmă
Chesnoiu: România este departe de o criză alimentară. Chiar și în cel mai secetos an, fermierii au reușit să asigure necesarul de grâu
România este departe de a intra într-o criză alimentară, a asigurat vineri ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu. Potrivit acestuia, chiar și în 2020, care a fost cel mai secetos an, agricultura României a reuşit, arată digi24.ro, să asigure necesarul de consum de grâu la nivel intern, dar şi un excedent de două milioane de tone.
„Anul 2020 probabil a fost cel mai secetos an din ultimii 20 de ani. Am avut o suprafaţă de aproape un milion de hectare de teren arabil calamitate sau cu o productivitate extrem de redusă din cauza secetei. Cu toate acestea, agricultura României a reuşit să asigure necesarul de consum de grâu la nivel intern şi să realizeze chiar un excedent de aproximativ două milioane de tone pentru că necesarul nostru de consum intern este situat undeva la 4,5 milioane tone de grâu anual, iar producţia realizată în 2020 a fost de 6,5 milioane de tone”, a declarat ministrul Chesnoiu, vineri, la evenimentul dedicat Zilei Mondiale pentru Combaterea Deşertificării şi Secetei, organizat de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Chesnoiu a afirmat că „și în cel mai rău an din punct de vedere climateric, fermierii români au reuşit să asigure necesarul de grâu pentru consumul intern şi să realizeze şi un excedent pentru export”. El a precizat că România are un nivel de producţie stabil la principalele cereale de toamnă.
„Lucrul acesta ne dă, cred eu, liniştea necesară de a înţelege că România este departe de a se afla într-o situaţie de apariţie a unei crize alimentare. Desigur este important ca întotdeauna să ne asigurăm stabilitatea, să fim siguri că nivelul producţiei este unul stabil şi pot să vă asigur că şi anul acesta avem un nivel de producţie stabil la principalele cereale de toamnă. Acum sigur e important ca până la finalul anului agricol să avem cantităţi de precipitaţii să avem o situaţie climaterică care să fie îngăduitoare cu fermierii noştri şi să nu ne trezim cu fenomene extreme sau accentuate climaterice care să pună în risc această activitate agricolă”, a explicat ministrul Agriculturii, mai arată sursa citată în acest articol.