Share
Cele mai pariate evenimente sportive din lume

Cele mai pariate evenimente sportive din lume

În ultimii ani, pariurile sportive sunt la mare căutare în întreaga lume, cu atât mai mult în Statele Unite, care a reglementat această industrie în 2018. Curtea Supremă a anulat interdicția jocurilor de noroc la nivel federal, deschizând calea statelor să adopte noi legi pentru jocurile de noroc în toată țara. În prezent, peste 30 de state au legalizat pariurile sportive, iar alte 17 state permit pariurile sportive online.

Odată cu reglementarea și legalizarea pariurilor sportive, piața a crescut vertiginos la 4.33 miliarde de dolari în 2021, iar 2022 a fost anul unor noi recorduri. Nu e de mirare faptul că unele dintre cele mai pariate evenimente sportive au avut loc în Statele Unite.

March Madness

Cu 67 de meciuri desfășurate pe durata a trei săptămâni, March Madness este unul dintre cele mai mari turnee de baschet masculin dintre colegiile din Statele Unite. Totodată, este și unul dintre cele mai pariate evenimente sportive la nivel global. Se preconizează că peste 45 de milioane de americani au pariat peste 3.1 miliarde de dolari pe acest turneu.

FIFA World Cup

Pe lângă Jocurile Olimpice, nu există o competiție sportivă internațională mai mare decât Cupa Mondială de Fotbal. La fiecare patru ani, din 1930 (cu excepția celui de-al Doilea Război Mondial), 32 de echipe din întreaga lume concurează pentru supremația în fotbal.

La Cupa Mondială din 2018, desfășurată în Rusia, media unui meci de fotbal a strâns 2 miliarde de euro în pariuri, în timp ce meciul de finală dintre Franța și Croația a strâns 72 de miliarde de euro, iar francezii au câștigat cu 4-2.

Dacă sunteți pasionați de pariuri sportive, luați cod promotional Betano 2023 și pregătiți-vă pentru un an spectaculos.

Super Bowl

Super Bowl, finala Ligii Naționale de Fotbal American, este cu ușurință cel mai mare eveniment sportiv din Statele Unite.

În 2022, peste 110 de milioane de oameni s-au conectat pentru a urmări disputa dintre campioana NFC Los Angeles Rams și campioana AFC Cincinnati Bengals. Super Bowl a fost jucat pentru prima dată în 1967 și este în mod constant cel mai mare eveniment de pariuri al anului pentru americani. Jocul din 2022 a înregistrat pariuri însumând aproape 180 de milioane de dolari în 179 de case de sport individuale numai în Nevada. Dar la nivel național, AGA a prezis un număr și mai uimitor, proiectând pariuri estimate la 7,61 miliarde de dolari.

Kentucky Derby

Probabil cel mai prestigios eveniment de curse de cai din lume, Kentucky Derby, doboară record după record la pariurile sportive, din 1875 și până astăzi.

Concursul, care se desfășoară pe circuitul Churchill Downs Racetrack din Louisville, Kentucky, a avut o altă zi mare în 2022, când aproape 150.000 de fani au fost martorii unuia dintre cei mai mari câștigători din istoria cursei. Cea de-a 148-a cursă l-a avut pe Rich Strike cu cele mai mici șanse de câștig, având o cotă de 80 la 1. Însă acesta a reușit să termine primul, iar cei ce au pariat 10 dolari pe acesta au plecat acasă cu 818 dolari. Potrivit tuturor surselor de pariuri, Derby-ul a adus 179 de milioane de dolari , ceea ce a fost cu 15% mai mare decât în ​​anul precedent.

The Grand National

A doua cea mai mare cursă de cai, în special în ceea ce privește pariurile sportive, este fără îndoială The Grand National, un eveniment care se desfășoară anual în Liverpool, Anglia, din 1839. Spre deosebire de o cursă de pistă precum Kentucky Derby, o cursă națională de vânătoare include garduri și șanțuri pe traseu. La cursa din 2021, oamenii au pariat peste 137 milioane de dolari, majoritatea dintre pariuri fiind plasate online. Calul câștigător s-a remarcat prin mai multe reușite. În primul rând, Minella Times, un pursânge irlandez, a alergat și a sărit sub Rachael Blackmore, primul jocheu feminin care a triumfat la cursă din întreaga sa istorie.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu