Share
Cei din linia întâi: Instituții din domeniul sanitar din Baia Mare, răsplătite de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului cu un ordin și o medalie omagiale

Cei din linia întâi: Instituții din domeniul sanitar din Baia Mare, răsplătite de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului cu un ordin și o medalie omagiale

În duminica a 28-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Pentru a respecta regulile impuse de autorități în această perioadă critică, credincioșii prezenți au fost organizați în interiorul catedralei prin păstrarea distanței fizice, prin punerea la dispoziție a măștilor și a soluțiilor dezinfectante la intrarea în incinta catedralei.

La finalul slujbei, în semn de apreciere și aleasă prețuire față de cei care au stat în prima linie în războiul cu acest virus Covid 19, medici, asistenți și întreg personalul medical, Preasfinția Sa, a conferit managerilor spitalelor din Municipiul Baia Mare, Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”, după cum urmează: domnului Dr. Vasile Pop, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare; doamnei Ec. Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare; doamnei Ec. Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare și domnului Dr. Rareș Pop, Directorul Direcției de Sănătate Publică a Județului Maramureș, au anunțat reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

„Cu deosebită onoare și profundă recunoștință am primit, în nume personal și în numele colectivului Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman” acordată de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare. Mulțumiri speciale aducem Episcopului Iustin pentru faptul că, într-un an de grea încercare pentru întreaga lume, când medicii, asistenții, infirmierii, brancardierii și toți angajații spitalelor s-au aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus, am fost recompensați cu acest Ordin Omagial și această Medalie Omagială care recunoaște munca pe care am depus-o, cu toții, neîncetat, în lupta cu pandemia.

Îi felicit și pe colegii mei, Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare și dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, alături de toți colegii lor aflați în prima linie a acestei bătălii, care au primit cu aceeași apreciere Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman” din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului la slujba săvârșită la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare. Respectând Jurământul lui Hipocrate pe care l-am depus cu toții, ne angajăm ca, și pe viitor, să facem tot ce stă în puterile noastre pentru a oferi fiecărui pacient cea mai bună îngrijire medicală!”, a declarat dr. Vasile Pop, manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu