Share
Ce aduce noroc în noaptea de Revelion

Ce aduce noroc în noaptea de Revelion

Trecerea în Noul An e acea perioadă în care mulți dintre noi ne dăm răgazul unor minute de nostalgie, parcurgând, atât momentele frumoase, cât și cele mai neplăcute, de care am avut parte în anul trecut. Alții ne facem speranțe cu privire la pășirea în Noul An, creionându-l, chiar și imaginar în culorile bucuriei, reușitelor și optimismului.

In noaptea de Revelion se spune că e bine să purtăm o haină nouă dar și lenjerie de culoare roșie. Astfel, noul, întâlnind vechiul, învinge necazurile, aducând sănătate și bucurii in Noul An.

E indicat să se bea o cupă de șampanie până la fund, pentru îndeplinirea dorințelor.

Și peștele joacă un rol important în meniul nopții de Revelion. Se spune că, așa cum peștele inoată prin apă, tot așa vom înota și noi prin toate necazurile , fără a ne afecta.

În noaptea dintre ani se mai păstrează obiceiul de a se consuma 12 boabe de struguri și să se pună 12 dorințe, fiecare boabă însemnând cate o lună a anului.

Vâscul aduce noroc pentru tot anul dar și dragoste. Unii preferă să rupă o bobiță de vâsc și să o păstreze.

Fiecare dintre noi, trebuie să treacă pragul în anul următor cu bani în buzunar. În acest fel, nu vor duce lipsa acestora tot anul. Bijuteriile din argint și aur purtate în noaptea dintre ani prevestesc bogatia.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu