Share
Cazul Câmpu Negru Sighet: Intervenție DGASPC Maramureș în situația fratelui! Preluat în protecție specială, în regim de urgență! Noutățile apărute!

Cazul Câmpu Negru Sighet: Intervenție DGASPC Maramureș în situația fratelui! Preluat în protecție specială, în regim de urgență! Noutățile apărute!

Cazul Câmpu Negru Sighet: Intervenție DGASPC Maramureș în situația fratelui! Preluat în protecție specială, în regim de urgență! Noutățile apărute!

Urmări în cazul care a șocat toată țara, cel din cartierul Câmpu Negru din Sighetu Marmației. Cercetările sunt în toi și se realizează pe mai multe paliere, situația fiind în continuă dinamică.

Momentan s-a înregistrat un dosar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației. La acest parchet, și nu la cel de pe lângă Tribunalul Maramureș, întrucât până în prezent nu sunt indicii de omor. Până în prezent, întrucât se așteaptă rezultatele expertizei medico-legale.

Conform surselor noastre apropiate anchetei, cu siguranță se vor face unele verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Este știut faptul că ar fi ținut bărbatul trupul neînsuflețit al băiatului ascuns, pe motiv că ar avea nevoie de banii rezultați din acea idemnizație de handicap de care adolescentul beneficia. Desigur, dacă nu omor, bărbatul s-ar putea face vinovat de infracțiunea de lăsare fără ajutor, ceea ce înseamnă că tatăl copilului l-ar fi neglijat și lacunele de îngrijire ar fi condus la decesul adolescentului. Un precedent am avut în jurul anului 2000, în Baia Mare, atunci când un copil (nu bebeluș) s-ar fi stins din cauza neglijării, dar rămâne de văzut ce va arăta ancheta în cazul de față.

În clipa de față, tatăl care a ascuns cadavrul propriului său fiu într-o cușcă de câine este internat două săptămâni la Secția de Psihiatrie. Acesta este cercetat în continuare de procurori pentru ucidere din culpă și profanare de cadavre. El va sta timp de 14 zile la Psihiatrie, timp în care i se va realiza expertiza de specialitate, care va stabili dacă omul a avut sau nu discernământ. Conform unor surse, la reconstituire părea să nu aibă vreun regret. Celălalt băiat, în vârstă de 16 ani, este acum în îngrijirea autorităților. „DGASPC Maramureș a instituit o măsură de protecție specială pentru celălalt minor, în vârstă de 16 ani. Acesta este găzduit în Centrul de primire in regim de urgenta Sighetu Marmației și beneficiază de toate serviciile de specialitate, inclusiv consiliere psihologică”, arată Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureș. Se mai spune că ultima dată când copilul ar fi fost văzut în viață ar fi fost în Joia de Paști, atunci când o asociație le-ar fi adus membrilor familie daruri, ei fiind în baza de date a celor responsabili ca aparținând categoriei de risc social, inclusiv în baza de date a Direcției de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Sighetu Marmației. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.

Citește și

Caz terifiant la noi: În județul Maramureș un adolescent în vârstă de 14 ani a fost găsit, decedat, într-un sac de plastic, pe Câmpu Negru!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Naste Carmen

    Incredibil dar adevărat
    Nu sunt cuvinte prin ce groază au trecut acești copii
    Păcat pentru copilul bolnav că a avut așa sfârșit

    Răspunde

Lasă un comentariu