Share
Cazul 3 în Maramureș: Încă o femeie carantinată în centrul de la Liceul Forestier Sighet a fost testată pozitiv cu COVID-19 și a ajuns la spitalul municipal; nu este contact al cazului 2

Cazul 3 în Maramureș: Încă o femeie carantinată în centrul de la Liceul Forestier Sighet a fost testată pozitiv cu COVID-19 și a ajuns la spitalul municipal; nu este contact al cazului 2

Al treilea caz de COVID-19 în Maramureș a fost confirmat miercuri, 18 martie. Este vorba despre o femeie aflată în centrul de carantină amenajat în campusul Liceului Forestier din Sighetu Marmației. Aceasta stătea într-o altă cameră decât femeia confirmată dimineață ca al doilea caz din județ.

“Este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 41 ani, carantinată, asimptomatică, dar confirmată cu test pozitiv. A fost transportată la secția de infecțioase a Spitalului Municipal Sighetu Marmației. Vine din Italia. Nu este contact cu al doilea caz confirmat. Este sub supravegherea medicilor si primeste tratament adecvat” – a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

În fapt, până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. De la ultima informare, au fost confirmate 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

În prezent, la nivelul județului Maramureș, sunt în izolare la domiciliu 845 persoane, statistică ce include și membri familiei. În carantină sunt 284 persoane, venite din Italia din zona roșie, care conform procedurilor au intrat în carantină instituționalizată. Pentru o comunicare mai eficientă cu persoanele aflate în izolare la domiciliu, respectiv cu cele aflate în carantină a mai fost operaționalizată o linie telefonică, numarul la care se răspunde permanent este 0262-212.209.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. În România, până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ. În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară. Până în prezent, la nivel național, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 51 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

C.Ț.

Lasă un comentariu