Share
Care sunt cele mai mari pierderi la pariuri din istorie?

Care sunt cele mai mari pierderi la pariuri din istorie?

Jocurile de noroc sunt acele provocări de care nu te poți lipsi și fără de care nu prea poți trăi, îndată ce le-ai cunoscut și nu îți mai sunt străine emoțiile, suspansul și adrenalina pe care ți le oferă. Cazinourile asigură o dependență și un sentiment care cu greu mai pot fi egalate de multe acțiuni din întreaga lume, așa se face că cei mai mulți dintre cei care ajung să ia contact cu această lume se despart cu greu de ea. Tocmai de asta este foarte important să existe un echilibru între viața personal și viața pe care o trăiești la un cazino, să știi să-ți impui niște limite și să nu te lași păcălit de mirajul pe care pariurile și gamingul le promit.

 

Dacă înainte trebuia să fii parte dintr-o anume categorie socială ca să iei parte la jocurile de noroc, acum totul este la un click distanță, ceea ce face totul nu doar accesibil, ci și mai greu de controlat,  de cei mai mulți care nu știu să pună niște praguri de care să se țină, atât ca timp, cât și ca bani. Ce încercăm să spunem este că indiferent că preferi jocurile de masă, că ești pasionat de jocurile de cărți sau că ai o slăbiciune pentru sloturi ca Shining Crown, să știi că tu ești stăpân pe acțiunile tale.

 

Să nu crezi nicio secundă că falimentarea ți se poate ivi doar ție, că și cei mai bogați ai lumii au experimentat pierderi, dacă nu au știut să se impune în jocurile proprii, și tocmai despre aceștia vom discuta în rândurile de mai jos.

Cele mai mari pierderi

 

Așa cum precizam și mai sus, există niște nume care au rămas în istoria jocurilor de noroc, nu prin istețime sau inspirație, ci mai ales prin deciziile proaste pe care le-au luat la o masă de joc. Iată care sunt indivizii care au reușit să se remarce ca având cele mai mari pierderi la jocurile de noroc:

 

  • Jim McIngvale a reușit să piardă mai mult de 15 milioane de dolari. Cunoscut în industrie ca fiind Mattress Mack, acesta este un fan înrăit al sportului și a cheltuit milioane de dolari pe pariurile sportive, care nu au fost cele mai bune în mai multe ocazii când euforia i-a cam luat mințile și nu a mai gândit obiectiv
  • Charles Barkley cumulează un total de până la 20 de milioane de dolari pe minus. Fost jucător de NBA, acesta era considerat a fi unul dintre cei mai influenți sportivi, ca de altfel și cei mai bogați prin diverse contracte de sponsorizări. Însă, acesta cumulează pierderi care cu greu mai pot fi contorizate.
  • Archie Karas are un total de pierderi care depășesc 40 de milioane de dolari. Cu toate că a reușit să se ridice din sărăcia de unde s-a născut, grecul Karas și-a făcut loc în Las Vegas unde s-a remarcat prin jocurile de cărți. Se pare că în 1992 a fost o partidă de cotitură care i-a adus câștiguri importante și a început să se bazeze pe noroc, ceea ce a însemnat și iminenta falimentare.
  • Terrance Watanabe este un om de afaceri, unul care a reușit performanța să piardă 204 milioane de dolari. În ciuda unui început susținut în viață, acesta a mizat pe filantropie, însă pasiunea sa pentru pariuri aveau să îii aducă pierderi importante, care depășesc două sute de milioane de dolari și nici nu pare să se fi oprit.
  • Harry Kakavas este “fericitul” câștigător al acestui top, unde ajunge pe primul loc cu pierderi de aproape un miliard de dolari. Agentul imobliar din Australia a reușit să își cheltuiască aproape toată averea prin cazinouri.

 

Se pare, însă, că performanțele celui din urmă  s-ar putea să fi fost depășite de Michael Jordan, despre care nu se știe încă sumele pierdute, care a recunoscut că este dependent de jocurile de noroc și care nu știe când să se oprească, în ciuda a multiple eșecuri înregistrate la mesele de joc fizice sau virtuale.

Cum să faci față pierderilor la jocurile de noroc

 

Poate că te vei afla vreodată în fața luării unor decizii, de asta este important să știi cum să reacționezi la niște pierderi, în loc să încerci să recuperezi banii. Iată mai jos câteva sfaturi care să te ajute în acest proces:

 

  • înainte de a înregistra orice pierderi, fii conștient de măsurile de precauție pe care le poți lua și stabilește care sunt limitele de buget, dar mai ales ține o evidență a acestuia pentru investiții, pierderi și profit
  • dacă joci din motivele greșite, atunci ai mari șanse să nu-ți pese și dacă nu-ți pasă vei tinde către eșec: nu te grăbi și nu juca din plictiseală
  • asumă-ți încă de la început că orice joc sau orice pariu nu vine cu garanția câștigului și că oricând se pot înregistra eșecuri, fără posibilitatea de a le influența
  • înțelege concret ce înseamnă o pierdere, dar și care sunt factorii care nu depind de tine, începând cu credința ta, emoțiile și așteptările tale personale, mai ales dacă nu sunt setate perspective realiste
  • învață din ceea ce alții au ales să împărtășească și vezi care sunt cele mai bune sfaturi pe care cei mai buni, pentru a face față acestui proces. Dacă simți că încă nu ești bun cât să te conformezi pierderilor, caută ajutor de specialitate, dar mai ales trebuie să știi când să te oprești
  • acceptă situația așa cum este, pentru că odată un joc pierdut, timpul nu mai poate fi dat înapoi, indiferent de cât de dur poate suna asta

Concluzie

 

Există extrem de multe semne care pot da de bănuit că ai dezvoltat dependența față de jocurile de noroc, simptome care se pot dovedi alarmante pentru tine, cât și pentru cei dragi. Este important să rămâi în contact cu cele mai importante persoane din viață ta și să nu rupi contactul cu nimeni, mai ales dacă observi că stilul de viață a avut de suferit.

 

Fii mereu în alertă în acțiunile pe care le faci că parior și nu juca pentru că ești plictisit, supărat, că experimentezi anxietatea sau depresia – jocurile de noroc ar trebui să fie distractive și este important să reții asta.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu