Share
Campania ”DETECTOR PENTRU VIAȚĂ” în Maramureș

Campania ”DETECTOR PENTRU VIAȚĂ” în Maramureș

Peste 400 de locuințe din Maramureș vor avea detectoare de gaze ca urmare a campaniei „Detector pentru viață”, campanie care se implementează și la noi în județ începând de azi. Zilele trecute au ajuns cele 375 de detectoare de fum și 125 de  detectoare de monoxid de carbon, care vor fi distribuite la nivelul a 15 unități administrativ-teritoriale din județul nostru, cu prioritate la locuințele familiilor identificate ca fiind vulnerabile.

În acest sens, astăzi, 16 aprilie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș s-a organizat o întâlnire cu reprezentanții din județ ai instituțiilor implicate în desfășurarea campaniei, care a debutat la nivel național, încă din luna februarie a acestui an. Parte a parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, realizat în scopul conștientizării și educării populației cu privire la manifestarea riscului la incendiu, E.ON și Delgaz Grid donează 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Tot astăzi a avut loc și predarea dispozitivelor către reprezentanții a șase subunități de intervenție din cadrul ISU Maramureș, în prezența domnului Vasile Andreica, reprezentantul Delgaz Grid în Maramureș.

Aceste detectoare, cu rol de avertizare, semnalează imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. Ele urmează să fie montate în peste 400 de locuințe din localitățile: Tăuții de Sus, Ilba, Bocicoiu Mare, Breb, Bogdan Vodă, Săcel, Mireșu Mare, Vălenii Șomcutei, Fărcașa, Sălsig, Leordina, Lăpuș, Poienile de sub Munte, Moisei și Dămăcușeni.

Astfel, pompierii militari, alături de cei voluntari și de reprezentanții Delgaz Grid vor constitui echipe mixte și vor începe montarea dispozitivelor la gospodăriile deja identificate. Concomitent, se vor desfășura și acțiuni de informare preventivă a cetățenilor cu privire la modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență datorate scăpărilor de gaze sau manifestării incendiilor la locuințe.

Anual, au loc peste 6.600 de incendii la locuințe, iar de cele mai multe ori diferența dintre viață și moarte este dată de rapiditatea cu care se descoperă focul. Detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Cetățenii sunt încurajați să monteze în propriile locuințe astfel de echipamente care pot salva vieți.

Puteți accesa noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro sau puteți descărca aplicația de mobil DSU, care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență și este disponibilă gratuit din App Store și Google Play.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu