Share
Bine de știut: Nu este nevoie de declarație în interiorul Zonei Metropolitane Baia Mare!; Care este lista localităților (DOCUMENTE)

Bine de știut: Nu este nevoie de declarație în interiorul Zonei Metropolitane Baia Mare!; Care este lista localităților (DOCUMENTE)

Odată cu instituirea stării de alertă în România, au survenit unele modificări, iar una dintre cele mai importante vizează declarația pe proprie răspundere pe care trebuie să o dețină asupra lor cetățenii atunci când circulă dintr-o localitate în alta. (Despre noile măsuri instituite în timpul stării de alertă, DirectMM.ro a scris AICI!). Însă, e bine de știut că, în Maramureș, conform textului anexei la decizia CNSSU, există o situație mai specială în care nu este nevoie de această declarație: Zona Metropolitană Baia Mare!

Noul model de declarație valabil pe durata stării de alertă este cel de mai jos!

Anexa deciziei CNSSU, la punctul 17, detaliază excepțiile la instituirea interdicției deplasării persoanelor în afara localității/zonei metropolitane. În Maramureș avem o singură astfel de zonă metropolitană, cea a reședinței de județ Baia Mare. Aceasta este alcătuită din municipiul Baia Mare, oraşele: Baia Sprie, Cavnic, Seini, Şomcuta Mare, Tăuţii Măgherăuş, respectiv comunele: Cerneşti, Cicârlău, Coaş, Copalnic Mănăştur, Coltău, Dumbrăviţa, Groşi, Mireşu Mare, Recea, Remetea Chioarului, Satulung, Săcălăşeni, Șișești, Valea Chioarului (și localitățile/satele aparținătoare).

În fapt, toți cei care au domiciliul în localitățile de mai sus pot să circule în interiorul Zonei Metropolitane Baia Mare fără a deține asupra lor celebra declarație pe proprie răspundere. Foarte important! Dacă circulați dintr-o unitate administrativ-teritorială din afara zonei înspre una din interiorul ei sau invers, este absolut necesar ca, pe durata stării de alertă, să aveți completată declarația pe proprie răspundere.

ACTUALIZARE – Zona reglementată cuprinde toate localitățile din arealul municipiului reședință de județ, aflate la o distanță de până la 30 de kilometri, a informat CJSU Maramureș.

C.Ț.

Documentul de mai jos face parte din Statutul Municipiului Baia Mare.

 

5 Comentarii în această postare

 1. Vad ca pe harta este si comuna Sisesti, dar in enumerare nu o regasim, este o scapare?

  Răspunde
  • Dobrican

   Este sau nu comuna ȘIȘEȘTI in zona metropolitana? Ciudat ca nu a fost amintita, fiind atat de aproape de Baia Mare. Cu toate acestea vad ca e in interiorul chenarului care delimiteaza zona metropolitana…

   Răspunde
 2. Marius

  Mai citiți o data știrea ca apare mai la urma și comuna Șișești

  Răspunde
 3. nelu burzo

  Dacă localitatea se găseşte în interiorul chenarului nu ți se pare suficient ?

  Răspunde

Lasă un comentariu