Share
O vârstnică a primit azi ajutorul salvatorilor montani maramureşeni! Au ajuns greoi acasă la aceasta! Iată și cauza! (VIDEO ȘI FOTO)

O vârstnică a primit azi ajutorul salvatorilor montani maramureşeni! Au ajuns greoi acasă la aceasta! Iată și cauza! (VIDEO ȘI FOTO)

Bine că este bine:În județul Maramureș o vârstnică a primit azi ajutorul salvatorilor montani! Au ajuns greu acasă la ea! Iată și care-i cauza pentru situație!

Ziua de 7 februarie a venit la orele după-amiezii cu o nouă intervenție pentru Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, de această dată în localitatea Mara, Desești.

Apelul venit prin 112 i-a anunțat pe salvatorii montani despre faptul că într-o zona greu accesibilă (acces doar la pas) o femeie în vârstă de 80 ani are nevoie urgentă de ajutor având, printre alte probleme medicale, dificultăți mari de respirație.

Salvatorii montani s-au deplasat în zona menționată pe drumul Baia Sprie – Pasul Gutâi – Mara, după care au parcurs cei aproape 3 km fără acces auto până la casa vârstnicei pe jos prin nămeții care măsoară mai bine de 1,5 metri. „Din păcate, în lipsa legislației care ar permite în astfel de cazuri folosirea semnalelor acustice și luminoase și ar asigura prioritate în trafic, deplasarea echipei de intervenție este extraordinar de dificilă si înceată totodată”, arată Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

Salvatorii montani au reușit cu greu să ajungă la casa bătrânei și au extras-o (acesta este termenul folosit de salvatori în astfel de situații), transportând-o în siguranță până la echipajul Ambulanței Maramureș. „O noua misiune incheiata cu succes. Mândri ca prin actiunile noastre putem ajuta persoanele care au nevoie de noi. Vom fi prezenți oriunde si oricand, indiferent de vreme pentru siguranța dumneavoastră, a celor care ne solicitați!”, mai arată Dan Benga, managerul SPJ Salvamont Maramureș.

C.Ț.

Video – către intervenție


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu