Share
Bani pentru suflete: Târg de cărți caritabil pentru locuitorii fără glas din Baia Mare. „Bookuriile fără etichetă”, ajută-i să aibă stăpâni iubitori

Bani pentru suflete: Târg de cărți caritabil pentru locuitorii fără glas din Baia Mare. „Bookuriile fără etichetă”, ajută-i să aibă stăpâni iubitori

Câinele este cel mai bun prieten al omului, dar oare omul este cel mai bun prieten al câinelui? Bipedul are șansa să dovedească. Cei de la Rotaract Baia Mare încercă să fie, și din acest motiv, anual, și dedică prietenilor noștri necuvântători de la Adapostul de caini din Baia Mare un proiect sau o acțiune. Anul acesta se organizează o strângere de fonduri pentru a cumpăra cuşti, pături şi hrană, conform promisiunii reprezentanții Rotaract Baia Mare.

„Ne dorim să vă gândiți la aceaste animale nu ca fiind fără stăpân, ci fără un prieten, fără un companion, fără o familie. Acesta este adevărul animalelor din adăposturile din țară și din lume, al animalelor abandonate pe străzi sau prin ghene insalubre”, spun aceștia.

În fapt, este vorba despre un târg de cărți caritabil, prin care oamenii ăștia vor să cumpere cuști, pături și hrană pentru patrupedii de la Adăpost. Eu aș zice să îi adoptăm! „O societate funcțională are grijă de toți membrii săi – cuvântători sau necuvântători. Vă invităm deci să contribuiți la îmbunătățirea calității vieții acestor animale. Donați mâncare sau bani, spuneți prietenilor și familiei despre condițiile în care trăiesc aceste suflete. adoptați, nu cumpărați, ajutați personalul din adăposturi, sterilizați! Printr-un gest mic putem să facem sute de codițe fericite. Cine e cu noi?”, se întreabă Mihai Tămaș, membru Rotaract Baia Mare.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 octombrie, în intervalul orar 09.00 -14.00, la Monumentul Ostașului Român din Parcul Municipal Regina Maria, Baia Mare. „Noi punem la bătaie câteva cărți misterioase (nu multe, vreo 200 așa) în schimbul unei donații ce poartă numele de „10 lei pentru căței”. Da, ați ghicit! Scopul acestui târg caritabil este de a cumpăra cuști, pături (pentru că vine sezonul rece), dar și hrană pentru cățeii din adăpostul de câini din Baia Mare.

Vă îndemnăm să vă aventurați în lumea magică a lecturii și, pentru a crește suspansul, vom ambala frumos cărțile astfel încât să nu știți titlul sau autorul. Lăsăm totuși un indiciu mic, scris frumos de mână pe învelișul de hârtie. Să ne vedem la târg cu vreme bună, chef de lectură și de hrănit niște suflete nevinovate! Printr-un gest mic putem să facem sute de codițe fericite.

Dacă nu puteți să fiți prezent alături de noi, dar doriți să ajutați, am deschis un cont pentru această cauză. Fiecare sumă donată în contul de mai jos, care vine împreună cu cuvantul „Bucurii” merge către Adapostul de caini din Baia Mare”, au scris reprezentanții Rotaract.

Tot aceștia pun la bătaie un cont pentru cei care, poate, v-ați dori, dar nu puteți să fiți prezenți: Iban: RO93 RNCB 0856 1615 3657 0001. Susținem acțiunea fiindcă este vorba despre cei, dintre noi, care, din păcate, nu pot să vorbească. Însă ne fac viața mai frumoasă doar fiind! Noi am spune că adopția este cea mai convenabilă variantă, cu condiția ca, în spatele ei, să fie iubitori de animale și, implicit, de frumos.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu