Share
Băimăreanul Ferenc Korponay, investiție majoră, în valoare de 30 milioane de euro, într-un fond puternic de investiții!

Băimăreanul Ferenc Korponay, investiție majoră, în valoare de 30 milioane de euro, într-un fond puternic de investiții!

Băimăreanul Ferenc Korponay, investiție majoră, în valoare de 30 milioane de euro, într-un fond puternic de investiții!

Familia Andrea și Ferenc Korponay, alături de alte nume importante din antreprenoriatul românesc, au intrat în acționariatul fondului de investiții alternative Agista, arată profit.ro.

„În urma operațiunii de majorare de capital, 30% din acțiunile fondului au fost preluate de Vetimex Capital, firma familiei băimărene Andrea și Ferenc Korponay – care a plătit, recent, 30 de milioane de euro pe un pachet format din 3 clădiri de birouri din Cluj și care se regăsește și în acționariatul platformei de investiții ROCA (tot a grupului Impetum, coordonat de familia Cionca). Fondatorul Agista, Impetum Investments, a rămas cu 15% acțiuni, iar familia Cionca mai are 5%”, arată profit.ro.

Totodată, ROCA Agri RDF, holdingul din zona agri a companiei de private equity ROCA Investments, va prelua firma Dachim de la familia Korponay din Baia Mare. Dachim este un business de 22 de milioane de euro activ pe piața tradingului de cereale și a producției de ulei presate la rece, pe care îl comercializează sub brandul Elixir. Tranzacția este în curs de autorizare la Consiliul Concurenței, arată economica.net, fapt ulterior investiției de mai sus. Ferenc Korponay va deveni membru în Consiliul de administrație al holdingului. Din acest rol strategic, Ferenc Korponay va contribui la materializarea viziunii holdingului și dezvoltarea acestuia. „Așteptăm cu nerăbdare numeroasele oportunități pe care noul parteneriat cu ROCA Agri RDF Holding le va aduce echipei Dachim și partenerilor noștri din agricultură pe care firma îi deserveste de peste 20 de ani. De asemenea, am fost animat de planul de a dezvolta o agricultură antreprenorială modernă și mă bucur că am reusit să ne înțelegem foarte repede pentru a integra firmele noastre într-o piață în continuă creștere.”, a completat Ferenc Korponay, proprietar Dachim, mai arată economica.net.

Ferenc Korponay este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați antreprenori din Maramureș, iar de numele său se leagă brandul MaraVet Baia Mare, brand care a devenit un jucător de seamă în piața economică de profil. Este unul dintre investitorii principali ai clubului Minaur Baia Mare, fiind un împătimit al handbalului, cu siguranță și fiindcă a evoluat pe semicerc. Mai mult, este cunoscut ca fiind ca un mare iubitor de animale, de aici și afacerea cu hrană pentru necuvântătoare.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu