Share
Apel umanitar: Povestea tristă a lui Ciprian (9 ani) din Sighet, care trăiește cu bunicii într-o casă dărăpănată. Se vrea, în numele mamei, refacerea ei (FOTO)

Apel umanitar: Povestea tristă a lui Ciprian (9 ani) din Sighet, care trăiește cu bunicii într-o casă dărăpănată. Se vrea, în numele mamei, refacerea ei (FOTO)

La începutul anului trecut, înainte de povestea cu pandemia de COVID-19, DirectMM.ro v-a prezentat cazul lui Ciprian, un băiat (la acel moment) în vârstă de 7 ani și jumătate, rămas fără mamă, părăsit de tată, care locuiește cu bunicii într-o casă extrem de degradată în Sighetu Marmației.

Scriam atunci faptul că mama s-a stins din viață după o îndelungată suferință cauzată de o boală nemiloasă. Atunci, la nivelul municipiului de pe Tisa, a fost derulată o campanie de ajutorare, inițiată de conducerea Liceului Teoretic Marmației.

Venim acum în prezent. Marius Simionică, fondatorul Asociației Caritabile „Marius și prietenii” l-a vizitat pe Ciprian și pe bunicii săi și au postat un nou apel umanitar pe rețelele de socializare. Speranța este că va fi reconstruită casa în care locuiește familia. „Ciprian, un băiețel de aproape 9 ani însă a cărui suferință este greu de explicat în cuvinte, este un copil care efectiv schițează foarte greu un zâmbet.

Cu un tată care i-a abandonat imediat ce mămica a descoperit că suferă de o boală foarte gravă și care efectiv a chinuit-o timp de mai bine de doi ani, ajungând o mână de om cu o greutate de doar 29kg, stingându-se mult prea devreme, Ciprian a rămas orfan de ambii părinți, tatăl lui alegând să își refacă viața fără a-l mai căuta absolut deloc, nici după aflarea veștii morții fostei soții. Ciprian se află în grija bunicilor care au făcut tot posibilul pt a deveni tutorii legali ai nepotului lor, singura moștenire primită din partea fiicei lor, aceștia făcând tot posibilul pentru ca el să ducă o viață normală, în ciuda tuturor lipsurilor avute. Ce e mai greu, e faptul că și bunica la rândul ei are mai multe afecțiuni medicale și doar cele 300 de pastile pe care le ia lunar o țin pe picioare iar bunicul deși la rândul lui cu probleme medicale încă lucrează să mai câștige un ban, reparând ocazional câte o mașină.

Casa în care locuiesc cei 3 a fost construită în anul 1880… ați citit bine! Are o vechime de 140 de ani este din pământ și se află într-un stadiu de uzură extremă. Cazul lui Ciprian a apărut anul trecut în presa locală însă timpul a trecut și situația este neschimbată. Eu, împreună cu Opris Ionica-Viorica și Maria Tiplea am fost la ei și cred cu tărie că împreună cu voi putem readuce zâmbetul și speranța lui Ciprian și bunicilor lui. Pe lângă toți maramureșenii din întreaga lume, vă aștept alături de mine pe toți cei care mi-ați fost alături la toate cele 5 pe proiecte inițiate și finalizate cu succes (in scurt timp va fi finalizată si casa nr 5). Am dedicat aceasta a 6 a casă „În memoria mamei” tocmai pentru că bunicul mi-a povestit toată suferința ei din ultimii 2-3 ani care vă rog să mă credeți că este pur și simplu greu de descris in cuvinte”, a scris Marius Simonică. În curând va fi lansat un fundraiser, iar cei care doresc să ajute vor putea să o facă, menționând „CasaNr6”. Vom reveni cu detalii!

C.Ț.

Citește și

Ciprian – copilul cu mamă-înger, rămas în grija bunicilor – are nevoie de ajutorul nostru

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu