Share
Anunț valabil în județ: O veste importantă în Maramureș, toți rezerviștii acum sunt chemați în unitățile militare! Vezi comunicatul oficial

Anunț valabil în județ: O veste importantă în Maramureș, toți rezerviștii acum sunt chemați în unitățile militare! Vezi comunicatul oficial

Anunț valabil în județ! O veste importantă în Maramureș, toți rezerviștii acum sunt chemați, în unitățile militare! Vezi comunicatul oficial, emis de autoritățile din județ, cu privire la situație!

În conformitate cu prevederile art. 23, alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 14 – 17 septembrie 2021, în județul Maramureș, se desfășoară un exercițiu de mobilizare.

Acesta are ca scop verificarea stadiului pregătirii populației pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Pe timpul exercițiului, rezerviștii cu domiciliul în județul Maramureș, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare. Menționăm că activitățile sunt planificate să se desfășoare în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, mai arată reprezentanții Instituției Prefectului Județului Maramureș, care au făcut publice informațiile cu privire la acest exercițiu desfășurat în această perioadă.

C.Ț.

Lasă un comentariu