Share
Ansamblul Folcloric „Cercănelul” din Borșa pleacă în cea de-a II-a ediție a turneului internațional „Dor de-acasă”

Ansamblul Folcloric „Cercănelul” din Borșa pleacă în cea de-a II-a ediție a turneului internațional „Dor de-acasă”

În perioada 7 – 15 octombrie, Ansamblul Folcloric „Cercănelul” din Borșa se va afla în cea de-a II-a ediție a turneului internațional „Dor de-acasă”.

„Cercănelul” este un ansamblu de renume, care a fost înființat în urmă cu 40 de ani și s-a transmis din generație în generație până în zilele noastre, tocmai pentru a menține vie bucuria păstrării tradițiilor și obiceiurilor noastre străvechi.

„Vă anunțăm cu entuziasm că Ansamblul Folcloric „Cercănelul” din cadrul Centrului Cultural Borșa, condus de Tomoioagă Antonia, coordonat fiind de coregraf Duli Babici Tudor și susținut de orchestră, dirijor Mihali Marius, vor porni în turneu internațional, ediția a-II-a. Astfel, ne vom da întâlnire cu borșenii noștri dragi, și nu numai.

„Dorul de-acasă” nu se vindecă, dar trece mai ușor dacă ne dăm întâlnire din când în când și dacă mai și jucăm atunci voia bună este garantată. Așa că vă invităm să jucăm o horă împreună” – anunță cei de la Ansamblu.

Cei care iubesc tradiția, obiceiurile, dansul popular și muzica de Maramureș sunt invitați la spectacole. Iată programul deplasării:

  • Como – 7 octombrie – Teatro Nuovo Rebbio
  • Milano – 8 octombrie – Teatro Cassano D’ Ada
  • Bassano del Grappa – 15 octombrie – Sala Jacopo Da Ponte

De asemenea, în perioada 11-14 octombrie, maramureșenii vor participa la Festivalul Internațional de Folclor „Autumn in Toscana” din Montecantini Terme.

Artiști vocali vor fi: Anghelina Timiș Lungu, Silvia Timiș, Bianca Pop, Alexandra Ștețco.

Drum bun și mult succes le dorim!

Lavinia-Codruța HERMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu