Share
Anchetă: Înmormântare cu zeci de persoane în Moisei, cercetată de polițiști

Anchetă: Înmormântare cu zeci de persoane în Moisei, cercetată de polițiști

Situații neplăcute ies la iveală în Maramureș, în contextul în care precauția ar trebui să fie cuvântul de ordine. Unii cetățeni pur și simplu nu par să treacă testul conștienței într-o situație critică. Iată câteva dovezi.

În Moisei, a avut loc o înmormântare la care au participat zeci de persoane. Este vorba despre o femeie a cărui fiu este polițist în Borșa, iar nora angajată la Primăria Moisei. În ciuda faptului că autoritățile au avertizat cetățenii că regula este să participe maximum opt persoane la slujbă, legea a fost încălcată și au participat câteva zeci.

Aparent, s-a profitat de faptul că întreg cortegiul a parcurs o zonă mai retrasă, nu pe cea centrală. Cu toate că înmormântarea a avut loc duminică, situația a ieșit la iveală marți. Conducerea IPJ Maramureș a anunțat faptul că a dispus efectuarea de verificări cu privire la caz și luarea de măsuri în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

„Noi am popularizat că nu este voie mai mult de opt persoane, dar, se pare, că ei nu au înțeles. Cu toate că fiul este polițist în Borșa, iar nora e angajată la noi la primărie. Nu a știut nimeni, fiindcă e o zonă mai retrasă. S-a aflat astăzi, după ce s-au publicat poze pe Facebook. Acum va decide Prefectura, Poliția și DSP-ul ce măsuri vor lua” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Toader Ștețcu, primarul comunei Moisei.

Nu este singura situație de neglijență din județ, însă vom mai reveni atât cât este posibil, în condițiile Grupul de Comunicare Strategică a dispus reguli stricte în această perioadă. În continuare, maramureșenilor li se recomandă preucație maximă și să stea acasă, evitând aglomerările, pentru a preveni răspândirea pandemici COVID-19 în comunitățile lor.

C.Ț.

1 Comentariu în această postare

  1. Daca numai 8 persoane, atunci sa se ocupe primaria de inmormintare si cind trece pantemia apartinatorii sa faca un prohod la mormint.

    Răspunde

Lasă un comentariu