Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem semne adevărate ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum la mijloc de toamnă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în octombrie/ noiembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (9-17 octombrie). Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Săptămâna 2 (17-24 octombrie). Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali. Săptămâna 3 (24-31 octombrie). Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (31 octombrie-7 noiembrie). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cel normale.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Cu siguranță vă amintiți că am tot avut de-a lungul celor mai recenți ani, septembrie și octombrie cu vară indiană, adică o prelungire a sezonului estival. S-a văzut că 2022 a vrut să fie altfel. La început nu am avut și vară indiană, dar caracteristicile actuale indică ceva similar și în viitorul apropiat, așa cum am avut de o săptămână încoace, și sigur vom mai avea, cu vreme călduță și însorită, cu valori termice generoase pe timpul zilei. Așadar, vreme normală din punct de vedere termic, cu precipitațiile aferente, dar local vom avea și abateri, în sensul în care cantitățile de precipitații ar putea fi peste mediile multianuale, dar doar la nivel local. Soare, cald, în general. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu