Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem semne adevărate ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum în lună de toamnă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în noiembrie/ decembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (14-20 noiembrie). Valorile termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în cele nord-estice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui ușor deficit în zonele montane. Săptămâna 2 (20-27 noiembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, excepție făcând nordul extrem, unde vor fi local deficitare. Săptămâna 3 (27 noiembrie-5 decembrie). Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi deficitar în vest, nord-vest și centru, dar mai ales la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (5-12 decembrie). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Avem vreme frumoasă, pe alocuri chiar călduță. Doar că această vreme frumoasă și călduță, cu valori termice generoase, va alterna cu unele perioade mai răcoroase, în care, pe alocuri, vom avea și unele episoade de precipitații, sub formă de ploaie, în general, dar la munte mai mult ca sigur că vor fi mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare. Așadar, vreme normală din punct de vedere termic, cu precipitațiile aferente, dar local vom avea și abateri, în sensul în care cantitățile de precipitații ar putea fi peste mediile multianuale, dar doar la nivel local. Soare, călduț, în general. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu