Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem semne adevărate ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum în lună de toamnă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în noiembrie/ decembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (7-14 noiembrie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și local în vest și sud-est, dar și izolat excedentar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (14-20 noiembrie). Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane. Săptămâna 3 (20-27 noiembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în vest și la munte. Săptămâna 4 (27 noiembrie-5 decembrie). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar local cu o tendință ușor deficitară pentru data din calendar acum.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Avem vreme frumoasă, pe alocuri chiar călduță. Doar că această vreme frumoasă și călduță, cu valori termice generoase, va alterna cu unele perioade mai răcoroase, în care, pe alocuri, vom avea și unele episoade de precipitații, sub formă de ploaie, în general, dar la munte mai mult ca sigur că vor fi mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare. Așadar, vreme normală din punct de vedere termic, cu precipitațiile aferente, dar local vom avea și abateri, în sensul în care cantitățile de precipitații ar putea fi peste mediile multianuale, dar doar la nivel local. Soare, călduț, în general. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu