Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem semne adevărate ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum la mijloc de toamnă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în octombrie/ noiembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (24-31 octombrie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Săptămâna 2 (31 octombrie-7 noiembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali. Săptămâna 3 (7-14 noiembrie). Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice. Săptămâna 4 (14-20 noiembrie). Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu o tendință ușor deficitară, local în regiunile extracarpatice.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Avem vreme frumoasă, pe alocuri chiar caldă. Doar că această vreme frumoasă și călduță, cu valori termice generoase, va alterna cu unele perioade mai răcoroase, în care, pe alocuri, vom avea și unele episoade de precipitații, sub formă de ploaie, în general. Așadar, vreme normală din punct de vedere termic, cu precipitațiile aferente, dar local vom avea și abateri, în sensul în care cantitățile de precipitații ar putea fi peste mediile multianuale, dar doar la nivel local. Soare, cald, în general. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu