Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi soare, chiar cald! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem semne adevărate ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum la mijloc de toamnă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în octombrie/ noiembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (17-24 octombrie). Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile vestice, nordice și centrale, dar mai ales la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice. Săptămâna 2 (24-31 octombrie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice. Săptămâna 3 (31 octombrie-7 noiembrie). Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, dar mai ales în cele vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă. Săptămâna 4 (7-14 noiembrie). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Avem vreme frumoasă, pe alocuri chiar caldă. Doar că această vreme frumoasă și călduță, cu valori termice generoase, va alterna cu unele perioade mai răcoroase, în care, pe alocuri, vom avea și unele episoade de precipitații, sub formă de ploaie, în general. Așadar, vreme normală din punct de vedere termic, cu precipitațiile aferente, dar local vom avea și abateri, în sensul în care cantitățile de precipitații ar putea fi peste mediile multianuale, dar doar la nivel local. Soare, cald, în general. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu