Share
Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi răcoare și zăpadă! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi răcoare și zăpadă! Iată și statistica de la ANM!

Analiza meteo 4 săptămâni valabilă în Maramureș: Vreme normală se arată în regiunea noastră! Va fi răcoare și zăpadă! Iată și statistica de la ANM!

Vreme mai răcoroasă local, dar călduroasă, cu toate acestea, în unele zile. Vom avea parte de fluctuații termice, dar și de o alternanță a zilelor frumoase cu cele mohorâte, aducătoare de precipitații. Iar aici gama va fi variată, vom avea atât ploaie, cât și lapoviță și ninsoare.

Intrăm calendaristic în luna cadourilor, așadar este de așteptat să avem parte de vreme răcoroasă. Vom avea în mod evident în aria montană maramureșeană de precipitații spre bucuria iubitorilor acestui sezon de ninsori însemnate cantitativ. La câmpie s-ar putea să ne mulțumim mai mult cu ploile, dar vom avea și aici ninsori în acest interval. Așadar avem vreme normală acum pentru aria noastră în noiembrie/ decembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (27 noiembrie-4 decembrie). Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, centrale și la munte. Săptămâna 2 (5-11 decembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Săptămâna 3 (12-19 decembrie). Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-est. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Săptămâna 4 (19-26 decembrie). Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai coborâte în nord-estul țării. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

În concluzie. Vreme de început de iarnă în Maramureș. Vom avea parte de vreme răcoroasă dacă ar fi să analizăm calendaristic, dar cu toate acestea, valori oarecum normale pentru acest anotimp. Ulterior vom avea vreme în mediile multianuale, adică tot în aceeași tendință, de valori termice care s-ar putea să ni se pară scăzute, dar care sunt normale calendaristic vorbind. La început precipitațiile vor fi absente la câmpie, doar la munte se vor mai înregistra cantități mici. Ulterior vom intra într-o normalitate. Așadar vom mai avea ninsori, la munte mai mult ca sigur, probabil și la deal și câmpie, în acest interval. Rămâne de văzut cât de însemnate vor fi cantitativ. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu