Share
Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem primele semne ale tranziției de la vară la toamnă. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ.

Intrăm în prima lună de toamnă. Este acum cam greu de crezut că vom mai avea episod de arșiță, caniculă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în septembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (5-11 septembrie). Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, iar în rest va avea o tendință spre deficit. Săptămâna 2 (12-18 septembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice și centrale. Săptămâma 3 (19-25 septembrie). Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Săptămâna 4 (26 septembrie-2 octombrie). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

În concluzie. Am avut o vară foarte interesantă din punct de vedere meteorologic, cu depășiri clare ale valorilor termice record în prima parte, dar și cu o menținere a valului de căldură pe arii foarte extinse. În august, însă, a crescut probabilitatea de producere a precipitațiilor, iar începutul lunii septembrie pare că a venit ca o descătușare a naturii după o perioadă îndelungată de secetă. Ce ne așteaptă? Una cu ploi, dar cu siguranță nu ca în 2 septembrie, când cantitățile au rivalizat cu cele lunare. Dar ploi vor fi. Și cald. Ne vom mai aștepta la pulsații ale verii în septembrie, cu valori termice ridicate, peste mediile multianuale, doar că vom vedea cât a acoperit din deficitul de apă aceste ploi. Cu siguranță vom monitoriza. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu