Share
Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem primele semne ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum în prima lună de toamnă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în septembrie/octombrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (3-9 octombrie). Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice, sudice, estice și la munte, iar în cele nordice și centrale va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (9-16 octombrie). Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile. Săptămâna 3 (17-23 octombrie). Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil local deficitar în sud-vestul țării. Săptămâna 4 (24-31 octombrie). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitară în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Cu siguranță vă amintiți că am tot avut de-a lungul celor mai recenți ani, septembrie și octombrie cu vară indiană, adică o prelungire a sezonului estival. S-a văzut că 2022 a vrut să fie altfel. La început nu am avut și vară indiană, dar caracteristicile actuale indică ceva similar în viitorul apropiat, cu vreme călduță și însorită, cu valori termice generoase pe timpul zilei. Așadar, vreme normală din punct de vedere termic, cu precipitațiile aferente, dar local vom avea și abateri, în sensul în care cantitățile de precipitații ar putea fi peste mediile multianuale, dar doar la nivel local. Soare, cald, în general. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu