Share
Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem primele semne ale tranziției de la vară la toamnă. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Intrăm în prima lună de toamnă. Este acum cam greu de crezut că vom mai avea episod de arșiță, caniculă. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în septembrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (12-18 septembrie). Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sud-estice, dar și ușor mai coborâte în cele nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali. Săptămâna 2 (19-25 septembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în jumătatea vestică a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Săptămâna 3 (26 septembrie-2 octombrie). Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal. Săptămâna 4 (3-9 octombrie). Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile nordice.

În concluzie. Am avut o vară foarte interesantă din punct de vedere meteorologic, cu depășiri clare ale valorilor termice record în prima parte, dar și cu o menținere a valului de căldură pe arii foarte extinse. În august, însă, a crescut probabilitatea de producere a precipitațiilor, iar începutul lunii septembrie pare că a venit ca o descătușare a naturii după o perioadă îndelungată de secetă. Ce ne așteaptă? Una cu ploi însemnate cantitativ, care vor rivaliza cu cele lunare în zilele viitoare. Apoi, treptat, în septembrie o atenuare a condițiilor de precipitații. Valorile termice se vor menține apropiate de normalul termic pe arii extinse. Local, vor fi fluctuații. În ceea ce privește ploile, luna octombrie va fi una mai normală. Cu siguranță vom monitoriza. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu