Share
Ambasada Cehiei la București a mulțumit salvamontiștilor maramureșeni pentru salvarea unui turist ceh

Ambasada Cehiei la București a mulțumit salvamontiștilor maramureșeni pentru salvarea unui turist ceh

În 27 octombrie, mai mulți turiști cehi se plimbau cu ATV-urile pe trasee de munte off road. Unul a căzut într-o prăpastie adâncă de circa 60 de metri, iar colegii lui i-au anunțat pe salvamontiștii maramureșeni, care au reușit să-l salveze. Bărbatul prezenta traumatisme multiple la nivel cranian și toracic. La fața locului au fost trimise echipajele de prim ajutor ale Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, dar și un elicopter SMURD, rănitul fiind localizat cu ajutorul coordonatelor GPS transmise de operatorii STS.

În urma intervenției încheiate cu succes, șeful Secției Consulare a Ambasadei Republicii Cehe în România, Ivo Teichman, a adresat o scrisoare de mulțumire managerului interimar al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga, dar și întregii echipe implicate în acest caz. Acesta a mulțumit atât în numele Ambasadei, cât și în numele cetățeanului ceh salvat, Jaroslav Strakoš, pentru înaltul grad de profesionalism de care au dat dovadă salvatorii, urându-le mult succes în activitate.

„Adevăratele reușite pentru echipa noastră se măsoară în posibilitatea de a ne întoarce la bază în urma intervențiilor, știind că încă o viață a fost salvată. Gestul Ambasadei Republicii Cehe la București validează standardele înalte care caracterizează activitatea Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș, dar și faptul că pregătirea constantă a salvatorilor montani, alături de profesionalismul și dedicarea cu care abordează fiecare misiune, reprezintă garanția succesului” – a subliniat managerul interimar Dan Benga.

Lasă un comentariu