Share
Alertă la frontiera nordică: În județul Maramureș se acționează de dimineață în sistem integrat pentru a găsi mai mulți ucraineni rătăciți, pe Vârful Pop Ivan!

Alertă la frontiera nordică: În județul Maramureș se acționează de dimineață în sistem integrat pentru a găsi mai mulți ucraineni rătăciți, pe Vârful Pop Ivan!

Alertă la frontiera nordică: Se acționează de dimineață în sistem integrat pentru a găsi mai mulți ucraineni rătăciți, pe Vârful Pop Ivan!

Căutările au loc mai exact în aria Vârfului Pop Ivan (1.937 metri). Ar fi vorba despre 13 persoane, 12 bărbați ucraineni însoțiți de o călăuză. Alarma a fost dată de o femeie. Este important de spus însă că vremea este nefavorabilă, pe munte este ceață densă.

„În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, instituțiile publice cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș acționează, în prezent, în sistem integrat, pentru găsirea unor posibile persoane rătăcite pe Muntele Pop Ivan. Apelul telefonic a fost efectuat de către o persoană de sex feminin.

După primirea apelului au fost luat măsuri operative, în zona respectivă fiind trimise mai multe echipaje care desfășoară, în sistem integrat, activități de căutare, salvare, acordarea primului ajutor și transportarea în siguranță a posibilelor persoane rătăcite în zona de responsabilitate. Au fost anunțate și autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a aspectelor sesizate. De asemenea, în intervalul orar 10.00-13.00, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, din al cărui echipaj a făcut parte și un polițist de frontieră a survolat zona de responsabilitate, în scopul observării persoanelor rătăcite. Menționăm că acțiunea de căutare continuă, în sistem integrat, în vederea găsirii acestor posibile persoane rătăcite”, mai arată Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu