Share
Vești bune: Baia Mare, pe harta șoselelor civilizate! Autostrada Nordului a primit aprobare. Lucrările de construcție încep la 1 ianuarie 2021

Vești bune: Baia Mare, pe harta șoselelor civilizate! Autostrada Nordului a primit aprobare. Lucrările de construcție încep la 1 ianuarie 2021

Cu siguranță vă amintiți de proiectul Autostrada Nordului, cel menit să lege, precum o bretea, drumurile de mare viteză din Europa civilizată de Maramureș și Bucovina. S-au făcut pași noi pentru îndeplinirea țelului.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi proiectul de lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Au votat 211 deputaţi pentru proiect şi unul s-a abţinut.

În fapt, conform proiectului, se aprobă executarea obiectivului de investiţii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului. Așadar, Vama Oar va lua, cel puțin teoretic, locul PTF Petea din punct de vedere al importanței. Baia Mare ar fi, în sfârșit, legat la un drum rapid, fapt extrem de important pentru economia Maramureșului. În plus, din Baia Mare vom ajunge mai rapid în Bucovina, respectiv către vestul mai civilizat al Europei, printr-un acces mai facil la autostrăzile care încep în Ungaria.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

DirectMM.ro

Foto – Profimedia Images

4 Comentarii în această postare

  1. Oare trai-oi s-o vad și pe asta? (n-am decât 33 de ani) 🤣

    Răspunde
  2. Io paici mă duc.

    Răspunde

Lasă un comentariu