Share
Tot un maramureșean: Liviu Bute este noul șef al Poliției de Frontieră după demisia lui Ioan Buda; A lucrat aproape cinci ani la „Doi și un sfert”; CV-ul acestuia

Tot un maramureșean: Liviu Bute este noul șef al Poliției de Frontieră după demisia lui Ioan Buda; A lucrat aproape cinci ani la „Doi și un sfert”; CV-ul acestuia

A plecat un maramureșean, a venit tot un maramureșean. În urma demisiei lui Ioan Buda de la cârma Poliției de Frontieră, a fost numit Liviu Bute.

„Ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA, începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a aprobat demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu Bute, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne” – au anunțat oficialii MAI.

# CV-ul lui Liviu Bute

Liviu Bute s-a născut la 22 septembrie 1969 la Sighetu Marmației. A absolvit CNDV Sighet, Școala de ofițeri de la Arad și Universitatea Tehnică Timișoara, mai exact Facultatea de Mecanică, Profil „Utilaj Tehnologic Chimic”. A terminat un curs postuniversitar de Management la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, respectiv a obținut masterul în Drept Administrativ la Universitatea de Vest Vasile Goldiș. În ceea ce privește cariera profesională, în perioada 1 iulie 2002 – 1 ianuarie 2007, a fost ofițer al DGIPI – SIIPI (fostul „Doi și-un sfert”) Maramureş. Noul șef are, așadar, experiența necesară pentru a destructura rețelele infracționale pe segmentul Poliției de Frontieră. Ulterior acestei experiențe profesionale, Liviu Bute a ocupat prima funcție de conducere în 2007, atunci când a fost numit prim-adjunct al șefului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, pentru ca, în 2011, să fie numit împutericit-șef al ITPF Sighet. Din 24 ianuarie 2012 până în 28 iunie 2018, Liviu Bute a ocupat funcția de șef al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Iar din 28 iunie 2018 până în 21 mai 2020 a fost adjunct al inspectorului general. În prezent, gradul său este de chestor principal de poliție.

C.Ț.

Citește și

Decizie la vârf: Maramureșeanul Ioan Buda și-a dat demisia din funcția de șef al Poliției de Frontieră; CV-ul acestuia

Lasă un comentariu