Share
S-a semnat contractul pentru reabilitarea DJ 187

S-a semnat contractul pentru reabilitarea DJ 187

Peste 20 de kilometri de drum județean de pe Valea Ruscovei vor fi reabilitați, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II în județul Maramureș. Contractul ”Proiectare şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii Reabilitare DJ 187, Leordina (DN 18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte –  LOT 2” a fost semnat marți, 7 mai, la Consiliul Județean.

DJ187 este situat de-a lungul râului Ruscova și deserveşte un număr de 4 localităţi, cu o populație de peste 20.000 locuitori, are o lungime de 20,139 km și face legătura cu DN18.

Câștigătoarea licitației este asocierea SC Conrep SA (lider de asociere) – SC Dimex 2000 Company SRL (asociat) și SC Explan SRL (asociat), valoarea contractului fiind de 48.078.715,42 lei fără TVA.

Principalele lucrări care se vor executa în cadrul reabilitării drumului DJ 187 vizează: relocarea și protejarea rețelelor de energie electrică, apă, canalizare, lucrări de terasamente, refacerea sistemului rutier, amenajarea stațiilor de autobuz, refacerea și consolidarea acostamentelor, stabilizarea zonelor cu cedări de fundație, amenajarea drumurilor laterale cu un sistem rutier elastic, reabilitarea unui număr de patru poduri cu lungimi de la 8 la 18 metri, racorduri accese la proprietăți, scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, 65 de podețe transversale, 30 de podețe de pe drumurile laterale, 489 podețe de acces la proprietăți, precum și lucrări privind siguranța circulației. Durata contractului de proiectare și execuție lucrări va fi de 720 de zile de la emiterea ordinului administrativ de începere, din care 180 de zile etapa I (proiectare, verificare și obținerea autorizației de construire) şi 540 de zile etapa a II-a (execuţie efectivă a lucrărilor).

Lasă un comentariu