Share
Premiații Galei Ambasadorilor

Premiații Galei Ambasadorilor

Vineri, 17 mai, în cadrul celei de-a V-a ediții a ”Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș” s-a desfășurat și ce-a de-a treia ediție a Galei Ambasadorilor, locația fiind aceeași ca la evenimentele anterioare, respectiv Castel Transilvania. Propunerile pentru cei care au fost premiați cu titlul de ”Ambasador al Maramureșului”, dar și categoriile selectate au fost făcute de reprezentanții Serviciului de Relații Publice, respectiv cei ai Biroului de Informare Turistică. Ambianța și buna dispoziție au fost asigurate, și în acest an, de reprezentanții Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”. S-au acordat următoarele premii:

  • Categoria pensiuni – Conacul Drahneilor, Hanul Teilor, Pensiunea Mărioara din Breb, Casa Bunicii, Casa Tadițională Borleanu.
  • Categoria cultură și artă populară – au fost recompensați cu titlul de ambsadori meșterii populari Vasile Chira, Georgeta Iuga, Nicolae Șerban și Toader Bârsan, dar și artistul plastic Mircea Bochiș.
  • Categoria muzică și tradiții – soliștii vocali Florentina și Petre Giurgi, Voichița Nemeș, Andreea Ghițiu, Ștefan Hrușcă și Grupul Iza.
  • Categoria agrement și ecoturism – centrul de călărie ”Casa Pașcu” din Budești, centrul de echitație ”Aldo Camp” Târgu Lăpuș, pârtia de schi Șuior, pârtia de schi Borșa (complex) și Asociația Ecologic.
  • Cinci centre de informare turistică au fost premiate: Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Borșa, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu Lăpuș, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighetu Marmației, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Oncești și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Seini.
  • Categoria foto – Ilie Tudorel, Felician Săteanu, Mihai Grigorescu, Alex Robciuc și Gabriel Motica.

Lasă un comentariu