Share
Județul Maramureș se va înfrăți cu Raionul Hîncești din Republica Moldova

Județul Maramureș se va înfrăți cu Raionul Hîncești din Republica Moldova

În cadrul ședinței ordinare a autorităților județene, care a avut loc joi, 28 mai, a fost aprobat proiectul de hotărâre privind înfrăţirea Judeţului Maramureş cu Raionul Hîncești din Republica Moldova.

Înfrățirea vine ca urmare a interesului manifestat de ambele părți, în vederea stabilirii relațiilor de cooperare cu scopul creșterii capacităților instituționale a autorităților publice locale din unitățile lor administrative. Aceasta are ca scop și asigurarea dezvoltării economico-sociale a comunităților locale, precum și implementarea unor proiecte transfrontaliere și cu finanțare din partea Uniunii Europene, în conformitate cu legislația în vigoare în România și Republica Moldova.

Deși documentațiile privind această înfrățire sunt finalizate de mai mult timp, autoritățile județene nu au considerat oportună discutarea, în această perioadă, a proiectelor care nu sunt prioritare. Cu toate acestea, momentul ales pentru dezbaterea acestui subiect nu este întâmplător.

Mai exact, prin vocea unei asociații a elevilor și studenților basarabeni din Cluj-Napoca, instituții din Republica Moldova au lansat în ultima perioadă un strigăt de ajutor către administrațiile de Transilvania, pentru a putea asigura în continuare materialele de protecție absolut necesare în contextul pandemiei. Astfel, în baza acordului de înfrățire, județul Maramureș va putea acorda sprijin fraților de peste Prut.

Lasă un comentariu