Share
Dr. Vasile Pop a revenit în funcția de manager-interimar al Spitalului Județean Baia Mare 

Dr. Vasile Pop a revenit în funcția de manager-interimar al Spitalului Județean Baia Mare 

La sfârșitul săptămânii trecute, dr. Vasile Pop a revenit în funcția de manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, în urma deciziei autorităților județene.

Aceasta a fost comunicată unității medicale în cursul zilei de vineri, 22 mai, iar luni, 25 mai, a fost semnat contractul managerului-interimar.

Se vor putea efectua operații pe cord deschis

Autoritățile anunță că în perioada următoare vor aloca o sumă consistentă Spitalului Județean, pentru Compartimentul de Chirurgie Cardiacă. Unitatea medicală va deveni, astfel, primul spital non-universitar din țară care va efectua operații pe cord deschis. Proiectul a demarat în urmă cu doi ani, fiind susținut atât de cei doi manageri care s-au aflat la cârma Spitalului Județean (ec. Sorina Pintea și dr. Vasile Pop), cât și de medicul-șef Călin Pop.

S-au obținut toate avizele necesare pentru demararea intervențiilor medicale pe cord deschis, iar anul trecut au fost angajați și profesioniștii care pot să facă asemenea operații. Pentru dotarea acestui compartiment este necesară o sumă de aproximativ trei milioane de lei.

Lasă un comentariu