Share
Carantină în Maramureș: Locuitorii din Petrova, informați cu privire la măsurile care trebuie respectate. Filtre rutiere instituite de autorități pe căile de acces (FOTO)

Carantină în Maramureș: Locuitorii din Petrova, informați cu privire la măsurile care trebuie respectate. Filtre rutiere instituite de autorități pe căile de acces (FOTO)

Ziua de sâmbătă, 24 octombrie, a adus o premieră în Maramureș, odată cu așa-numitul val 2 al pandemiei COVID-19 în țara noastră – carantină totală pentru două săptămâni. În acest context, autoritățile au derulat activități de informare și verificare în zona de carantină zonală.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu autoritățile administrației publice locale din localitatea Petrova au desfășurat activități de informare a populației cu privire la instituirea carantinei zonale, în localitatea Petrova, conform Ordinului Șefului Departamentului Pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat.

”Cetățenii au fost informați cu privire la măsurile care trebuie respectate, interzicerea unor activități stabilite, respectiv responsabilități care revin cetățenilor în această perioadă de 14 zile. De asemenea, le-a fost înmânat modelul Declarației pe proprie răspundere din care să rezulte motivul justificat al deplasării. S-au instituit filtre rutiere pe căile de acces rutiere stabilite în plan, fiind oprite în trafic autovehiculele și verificată destinație și itinerarul deplasării. Conducătorilor auto care tranzitau localitatea carantinată zonal le-a fost menționat faptul că nu au voie să oprească sau să staționeze în localitatea Petrova”, a declarat președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Prin sistemul RO-ALERT a fost transmis, în această dimineață populației, un mesaj de alertă referitor la instituirea carantinării zonale a localității Petrova. Au fost luate măsuri specifice pentru asigurarea dezinfecției periodice a spațiilor publice, asigurarea colectării deșeurilor menajere, stabilirea unei zone de protecție prin extinderea arealului localității Petrova, cu o distanță minimă de siguranță, au anunțat autoritățile.

DirectMM.ro

Citește și

COVID-19, valul 2: Comuna Petrova, prima unitate administrativ-teritorială din Maramureș care intră în carantină totală. Lista măsurilor luate (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu