Share
Actualizarea situației în educație: În județul Maramureș cu prezență fizică desfășoară cursurile majoritatea unităților școlare. Vezi lista completă detaliată!

Actualizarea situației în educație: În județul Maramureș cu prezență fizică desfășoară cursurile majoritatea unităților școlare. Vezi lista completă detaliată!

Actualizarea situației în educație! În județul Maramureș cu prezență fizică desfășoară cursurile majoritatea unităților școlare. Vezi lista completă detaliată!

CJSU Maramureș a aprobat scenariile de desfășurare a activității în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, arată autoritățile responsabile cu acest aspect.

Subprefectul Rudolf Stauder, președintele CJSU Maramureș, a precizat că în ședința extraordinară a comitetului s-au aprobat scenariile unităților de învățământ preuniversitar, conform situației epidemiologice transmise de către Direcția de Sănătate Publică, avizelor Inspectoratului Școlar Județean și propunerilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ.

Din cele 391 de unități de învățământ, 380 de unități de învățământ vor desfășura cursuri în scenariul1 cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, șase unități de învățământ vor fi în scenariul 2, iar alte cinci unități de învățământ vor desfășura cursuri în on-line, datorită faptului că unitatea administrativ-teritorială este carantinată zonal (Bârsana, Asuaju de Sus și Giulești). Scenariile unităților de învățământ sunt prezentate în tabelul anexat. În funcție de evoluția situației epidemiologice, instituțiile abilitate și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției pot dispune și alte măsuri, a mai spus prefectul de Maramureș.

Există și unele excepții, însă nu vorbim despre școli întregi care fac cursurile strict în online, ci despre clase. Joi, 23 septembrie, zeci de clase din județ erau în această situație, întrucât 104 elevi au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceste informații sunt în dinamică și pot interveni modificări în funcție de evoluția situației epidemiologice, mai arată reprezentanții CJSU Maramureș. Lista completă comunicată duminică, 26 septembrie, se află în articolul/materialul atașat acestuia. Tabelul cu scenariile comunicat de autorități pentru școli valabil începând de luni este AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu