Share
Actualizare: Focar la Spitalul Județean din Baia Mare: 9 cadre medicale de la Secția de Oncologie, infectate cu COVID-19. Se mai așteaptă rezultatele unor teste

Actualizare: Focar la Spitalul Județean din Baia Mare: 9 cadre medicale de la Secția de Oncologie, infectate cu COVID-19. Se mai așteaptă rezultatele unor teste

O nouă situație îngrijorătoare în Maramureș generată de noul coronavirus. Nouă cadre medicale de la Spitalul Județean din Baia Mare sunt infectate cu COVID-19.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice confirmarea a nouă cadre medicale (asistenți, infirmieri și brancardieri) infectate cu SARS-CoV-2 din cadrul secției de oncologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

„S-a procedat la testarea întregului personal, 42 de cadre medicale. Dintre acestea niciun medic din cei șase care își desfășoară activitatea în cadrul secției de oncologie nu este pozitiv. În secția de oncologie sunt internați 43 de pacienți care au fost testați și se așteaptă primirea rezultatelor de laborator. Toate cele nouă cadre medicale sunt asimptomatice. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Spitalul de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Se efectuează ancheta epidemiologică și au fost dispuse măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

S-a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș pentru a efectua verificări cu privire la respectarea normelor de protecția muncii în spital. „Reiterăm, având în vedere creșterea numărului de cazuri în județ, solicitarea către cetățeni de a respecta măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și Direcția de Sănătate Publică Maramureș pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru”, a recomandat Dan Bucă.

ACTUALIZARE – Un maramureșean a reacționat pe rețelele de socializare, spunând că soția sa, asistentă medicală, se află în izolare la domiciliu. „Soția mea este asistentă medicală care lucrează pe secția oncologie si a fost depistată pozitiv cu alți colegi toți asimtomatici. Un telefon sec de la DSP doar in care i sa cerut datele personale, si a celor ce stau cu ea. A fost indrumata spre spitalul de boli infecțioase. Acolo au fost amestecați de a valma cei pozitivi cu cei veniți la alte urgențe. Tot acolo personalul medical s-a purtat sub orice critică de parcă ei au fost vinovați că sunt bolnavi. Au fost puși să de-a o declarație pe propria raspundere că refuză internare chiar dacă sunt locuri.Nicidecum internati cum afirmă autoritățile, doar izolare la domiciliu. Tratamentul pentru virus paracetamol vitamina C si augumentin”, a reclamat Sandu M. pe o rețea de socializare.

Întrebați, reprezentanții CJSU Maramureș au reacționat și ei pe grupul de comunicare cu presa.

„Toate cele noua cadre medicale confirmate sunt izolate la domiciliu sau in locatia declarata. In conformitate cu Legea 136/2020, Art.8 republicată cu modificările si completarile ulterioare, persoanele confirmate pozitiv, dar asimptomatice pot solicita, dupa evaluarea medicala, izolarea la domiciliu sau in locatia declarata. S-au primit rezultatele probelor de laborator pentru 38 de pacienti internati in sectia de oncologie. Toate rezultatele sunt negative. Se asteapta primirea rezultatului pentru inca cinci pacienti internati”, a explicat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș. Vom reveni cu detalii!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.  1. […] Focar la Spitalul Județean din Baia Mare: Nouă cadre medicale de la Secția de Oncologie, infectat… […]

  2. […] Actualizare: Focar la Spitalul Județean din Baia Mare: 9 cadre medicale de la Secția de Oncologie,… […]

Lasă un comentariu