Share
Actualizare 3: Doliu în învățământul maramureșean: Directorul CNDV Sighetu Marmației a fost răpus de COVID-19. „A fost un dascăl de excepție!”

Actualizare 3: Doliu în învățământul maramureșean: Directorul CNDV Sighetu Marmației a fost răpus de COVID-19. „A fost un dascăl de excepție!”

Învățământul maramureșean este în doliu. Directorul Colegiului Național Dragoș Vodă din Sighetu Marmației, Vasile Mih, a fost răpus de noul coronavirus, în dimineața zilei de 20 octombrie, la numai 52 de ani. El era internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Apropiații săi spun că nu știu ca acesta să fi avut alte comorbidități, fapt confirmat și de reprezentanții CJSU Maramureș. Așadar, nu avea alte boli asociate. Conform informațiilor noastre, a început să prezinte simptome specifice COVID-19 acum mai bine de o săptămână, dar starea sa s-a înrăutățit în ultimele două zile. Cursurile la instituția de învățământ sigheteană se vor desfășura în sistem hibrid, întrucât directorul nu a intrat în contact cu colegii săi și cu elevii.

Vasile Mih era profesor de fizică (doctor în domeniu) și a fost și consilier municipal din partea PNL. Administrativ, a fost, anterior, directorul a încă două instituții de învățământ sighetene, Liceul Teoretic Marmația și Grupul Școlar pentru Industrie Mică. Era extrem de respectat, motiv pentru care, spre exemplu, la începutul acestei luni, Vasile Mih, a fost invitatul unui webinar al Asociației pentru Valori în Educație, în care se vorbea despre îmbunătățirea performanței profesorilor.

Pe rețelele de socializare curg mesajele de condoleanțe, atât din partea oficialităților, cât și din partea celor fără funcții speciale, dar care l-au cunoscut și apreciat. Vom reveni cu detalii! Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

ACTUALIZARE – „Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş îşi exprimă adâncul regret pentru trecerea în eternitate a reputatului profesor de fizică Vasile Mih, Director al Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei. A fost un dascăl de excepţie, iubit şi respectat de toţi cei care l-au cunoscut, cu o prestigioasă carieră didactică, a cărui viaţă şi activitate reprezintă un imbold pentru noi toţi, mai ales în momente de cumpănă.

Ne rămân contribuţiile sale, tot ce a întreprins şi realizat pentru învăţământul   maramureşean şi, nu în ultimul rând, spiritul său cartezian, care îi definea personalitatea. Îl vom păstra mereu  în amintirile noastre! Suntem alături de familia greu încercată! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a fost mesajul transmis de colectivul ISJ Maramureș.

ACTUALIZARE 2 – Sindicatul Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) regretă enorm trecerea la cele veșnice a celui care a fost un om deosebit, un dascăl de excepție și un profesionist desăvârșit: prof. dr. Vasile Mih, director al Colegiului Național ”Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației. ”Plecarea dintre noi a colegului prof. dr. Vasile Mih, membru SLI MM, reprezintă pentru întreg învățământul maramureșean un moment extraordinar de greu. Pierderea lui este cu atât mai dificil de acceptat cu cât e primul dascăl din Maramureș, de la începerea școlii, care a pierdut lupta cu noul coronavirus, reamintindu-ne cât de vulnerabili putem fi cu toții în fața acestei boli. Prof. dr. Vasile Mih va dăinui mereu în memoria noastră!”, a transmis prof. Ioana Petreuș, președintele SLI MM.

În aceste momente grele, SLI MM este alături de familie și de întreaga comunitate didactică a Colegiului Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, a transmis Biroul Operativ SLI MM.

ACTUALIZARE 3 – Foștii săi colegi și-l amintesc pe Vasile Mih ca fiind un om cu mult simț practic, mereu zâmbitor și prietenos, extrem de implicat în comunitate, un dascăl iubit de elevi și un profesionist respectat în lumea academică. Apropiații săi mărturisesc că au avut mereu ceva de învățat de la el, că era un bun manager și extrem de grijuliu cu cei din jur. În perioada de început a pandemiei, era încântat că vizierele confecționate la CNDV au putut fi de ajutor celor care au avut nevoie. Nimeni nu înțelege de unde a putut contacta virusul, în condițiile în care era foarte preocupat să se protejeze pe el și pe cei din jur. Rămâne în memoria sighetenilor și pentru implicarea de care a dat dovadă în mediul educațional, alături de colegii săi dascăli din comunitate. Pentru mulți dintre ei a fost un veritabil mentor. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu