Share
Actualizare 2: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 42 cm și omăt pe șosele! Cum se circulă în județ, anunțul autorităților (FOTO)

Actualizare 2: Iarnă în Maramureș: Strat de zăpadă de până la 42 cm și omăt pe șosele! Cum se circulă în județ, anunțul autorităților (FOTO)

Circulație în condiții de iarnă pe șoselele din Maramureș, astăzi, 14 ianuarie. Ca atare, conducătorii auto sunt rugați să fie extrem de atenți atunci când se află în trafic.

Vremea a fost in general inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 7.5 l/mp la Moisei. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 68 km/h la statia meteo Iezer.

Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -2 grade la Ocna Sugatag si 1 grad la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la Ocna Sugatag si Cavnic -3 grade, Sighetu Marmatiei, Baia Mare si Targu Lapus -2 grade. In zona montana inalta temporar s-a semnalat ceata. Stratul de zapada masoara pana la 42 de cm la statia meteo Iezer, 11 cm la Sighetu Marmatiei, 9 cm in Baia Mare, 7 cm la Targu Lapus, 2 cm la Ocna Sugatag.

Sectoarele de drumuri publice au depus pe partea carosabila un strat de zapada framantata care masoara intre 1-2 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 28 autoutilaje si au imprastiat 286 t material antiderapant pe: DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B. Cerul este acoperit, ninge in judet. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175.

CJSU recomandă conducătorilor sa aiba o conduita preventiva, sa isi adapteze permanent viteza la conditiile din trafic si la cele meteorologice, sa aiba echipate vehiculele cu anvelope de iarna, sa nu bruscheze comenzile vehiculelor, sa evite manevrele riscante si depasirile in zonele cu vizibilitate redusa, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei. Se intervine in continuare pe sectoarele de drumuri nationale si judetene cu utilaje si material antiderapant. Vremea va fi in general inchisa astazi in judet.

Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari indeosebi in zona montana inalta, unde va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, iar cele minime intre -7 si -4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata. Sunt nemulțumiri în Baia Mare. Conducătorii auto reclamă faptul că străzile sunt acoperite cu zăpadă și, pe alocuri, se circulă extrem de greu. Vom reveni cu detalii!

ACTUALIZARE – Zapada framantata cu grosimea pana la 2 cm se gaseste depusa pe carosabilul DN1C, E58, DN18 Pasul Gutai, zapada framantata pana la 1 cm pe DN 18 La Viseu de sus si Borsa, respectiv DN17C si DN18B. Au partea carosabila curata si umeda DN19, respectiv DN18 la Sighetu Marmatiei si Petrova. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 27 de utilaje si au raspandit 176 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, ninge in judet, fulguieste la Targu Lapus. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari pe creste, unde viscoleste si spulbera zapada. Vom reveni cu detalii!

DirectMM.ro

Lasă un comentariu