Share
Acțiuni dedicate siguranței rutiere

Acțiuni dedicate siguranței rutiere

Prima ediţie din acest an a evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalităţii s-a încheiat cu ziua dedicată siguranţei rutiere. Cu ocazia testării săptămânale a nivelului de cunoaştere a legislaţiei rutiere de către conducătorii auto cu dreptul de a conduce suspendat poliţiştii le-au prezentat participanţilor la testare câteva accidente rutiere grave din ultima perioadă.

De asemenea, în cadrul programului „Conştientizarea consecinţelor generate de nerespectarea normelor specifice regimului rutier, precum şi a importanţei măsurilor preventive în domeniu”, având ca grup ţintă persoane care au comis infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, au fost derulate activităţi preventive în parteneriat cu Serviciul Judeţean Anticorupţie şi cu Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Maramureş.

Pentru siguranța rutieră a copiilor, categorie specială de participanți la trafic, vulnerabilă în privința accidentelor şi cu reacții imprevizibile pentru conducătorii auto, au fost organizate activităţi de informare şi educaţie rutieră în unităţile de învăţământ din judeţ.

1 Comentariu în această postare

  1. marius

    Siguranta rutiera nu se obtine prin povesti spuse copiilor prin scoli,pe langa faptul ca nu-i intereseaza nici nu tin cont de cele invatate.Trebuie gasite metode noi,de impact.Cei din scolarizarea pentru obtinerea permisului auto,trebuie invatati si testati sa opreasca la trecerile de pietoni,la calea ferata,sa nu depaseasca viteza admisa,sa nu acceseze telefonul mobil la volan,etc.Din cate se vede ei nu invata nimic pe la dezbateri,trebuie gasite alte metode pentru a respecta regulile:amenzi mai mari,indicatoare,camere de supraveghere si camere radar ( nu stiu de ce la noi nu se vrea reinstalarea camerelor radar si impanzirea zonelor cu risc ),cand in alte tari tocmai aceasta metoda a dat rezultate ( nu mai merge cu relatiile si anularea amenzii,pentru smecheri).Oricum ce invata contravenientul daca ii anulezi amenda pe Pile Cunostinte Relatii? Nimic.

    Răspunde

Lasă un comentariu