Share
Acțiuni cu scopul prevenirii: În județul Maramureș în Țara Lăpușului s-au realizat importante lucrări, pe un curs de apă! Anunțul făcut de Apele Române! (FOTO)

Acțiuni cu scopul prevenirii: În județul Maramureș în Țara Lăpușului s-au realizat importante lucrări, pe un curs de apă! Anunțul făcut de Apele Române! (FOTO)

Acțiuni cu scopul prevenirii: În județul Maramureș în Țara Lăpușului s-au realizat importante lucrări, pe un curs de apă! Anunțul făcut, acum, de Apele Române!

Pentru ca locuitorii orașului să fie mai bine apărați de posibile inundații, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au realizat #decolmatarea râului Dobric.

Astfel, cursul de apă a fost curățat de materialul aluvionar, format din bolovani, mâl, nisip și pietriș, în vederea asigurării secţiunii de scurgere. Intervențiile au fost realizate în perioada noiembrie – decembrie 2021 și au cuprins 5,4 kilometri de curs de apă, pe ambele maluri.

Scopul demersurilor noastre este protecția cetățenilor și a obiectivelor riverane în cazul producerii inundațiilor. Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST) execută o serie de lucrări în beneficiul cetățenilor, pentru întreținerea cursurilor de apă şi a obiectivelor din administrare, cuprinse în Programul anual de gospodărire a apelor, în toate cele cinci județe arondate: Cluj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Satu Mare și Sălaj, mai arată reprezentanții ABAST.

C.Ț.

Citește și

Lucrări extrem de importante!: Acum în Maramureș în Țara Lăpușului intervenții pentru prevenirea inundațiilor! Râul Dobric e curățat îndată de aluviuni! (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu