Share
Lucrări extrem de importante!: Acum în Maramureș în Țara Lăpușului intervenții pentru prevenirea inundațiilor! Râul Dobric e curățat îndată de aluviuni! (FOTO)

Lucrări extrem de importante!: Acum în Maramureș în Țara Lăpușului intervenții pentru prevenirea inundațiilor! Râul Dobric e curățat îndată de aluviuni! (FOTO)

Lucrări extrem de importante!: Acum în Maramureș în Țara Lăpușului intervenții pentru prevenirea inundațiilor! Râul Dobric este curățat, de îndată de aluviuni!

Locuitorii din Târgu Lăpuș și bunurile acestora vor fi protejați la inundații. Avansează lucrările de decolmatare pe râul Dobric, arată reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa (ABAST).

Primul tronson, de un kilometru, a fost finalizat. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș continuă lucrările hidrotehnice de apărare pe râul Dobric în orașul Târgu Lăpuș, mai arată reprezentanții ABAST care gestionează regiunea Nord-Vest.

Decolmatarea a fost executată pe o lungime de un kilometru. Intervențiile, demarate la începutul lunii noiembrie, vor cuprinde 5,4 kilometri de curs de apă, pe ambele maluri. Cursul de apă este curățat de materialului aluvionar, format din bolovani, mâl, nisip și pietriș, în vederea asigurării secţiunii de scurgere. Prin realizarea acestor lucrări se vor stopa eroziunile malurilor și se va pune în siguranță linia de apărare a populației și a obiectivelor socio-economice în cazul producerii inundațiilor, mai arată reprezentanții ABAST.

C.Ț.

Citește și

Lucrări extrem de importante: Acum în Maramureș în Țara Lăpușului intervenții pentru prevenirea inundațiilor! Curs de apă curățat de material aluvionar! (FOTO)

Lasă un comentariu