Share
Academia de șah Maramureș, rezultate remarcabile la Campionatele Naționale

Academia de șah Maramureș, rezultate remarcabile la Campionatele Naționale

În perioada 11-21 aprilie, copiii și juniorii au participat în Eforie Nord la cel mai important Campionat Național de șah pentru juniori. Grupele de vârstă pentru OPEN și JUNIOARE au fost: 8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani.

Ultima zi a Campionatelor Naționale a mai adus două medalii pentru copiii Academiei de șah Maramureș.

Rareș Foral și Sara Șunea au reușit să obțină medalie la proba de blitz. Rareș bronz la categoria baieților de 8 ani, iar Sara medalia de argint la categoria de fetelor sub 12 ani.

Un mic rezumat a ultimei probe de blitz:

O nouă medalie pentru Sara (dublă legitimare cu LPS Satu Mare), care a terminat concursul cu 7.5 puncte. Nu i-a lipsit mult să cucerească medalia de aur, dar la sfârșit a fost nevoită să se mulțumească cu cea de argint, în acest fel trecându-și în palmares toate cele trei culori la acest campionat.

După ce la rapid a fost aproape de o medalie, Rareș a fost necruțător de această dată până în ultima rundă, obținând astfel o valoroasă medalie de bronz, cu 7 puncte din 9 posibile.

Tot la U8, după 6 runde, Viktor Szabó era pe locurile 2-5 cu 5 puncte. Rundele 7-8 i-au venit însă din nou de hac, terminând cu 6 puncte din 9, ceea ce i-a adus locul 9.

La U10, Alex Pașca a avut un start mai puțin reușit, dar s-a remontant extraordinar și a reușit 4 puncte în ultimele 5 runde, terminând concursul cu 6 puncte, locul 14 din 83 participanți.

Cătălin Șuteu a adunat 5p – cu 3 victorii împotriva unor jucători mai bine cotați, poate considera acest turneu o posibilitate bună de a acumula experiență valoroasă, care o va fructifica pe viitor.

Răzvan Bercu și-a dorit mai mult de la acest turneu, dar oboseala și-a spus cuvântul la final. Având în vedere că este „mic” în grupă, suntem siguri că la anul experiența de anul acesta îl va ajuta enorm.

U14: Ca în cazul lui Răzvan, Andrei Năsui a resimțit oboseala meciurilor mai grele din zilele precedente, dar s-a bucurat să muncească până la capăt.

Andrei Muțiu a început turneul cu două rezultate de palmares, remiză cu favoritul 7 și victorie la nr. 5 de concurs. După aceea, a urmat un traseu dificil, la sfârșitul căruia a reușit să acumuleze încă două victorii.

”Și pe lângă toate aceste rezultate, cel mai mare câștig pe care îl resimțim e spiritul de echipă, fair-play-ul, voia bună care a fost in ultimele 11 zile în cadrul echipei. Am facut primii pași împreună și ne dorim să facem mulți alții. Copiii s-au încurajat exemplar și au luptat până la sfârșit”, au declarat reprezentanții Academiei de șah Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu