Share
Asociația Fight For Animals din Baia Mare a împlinit trei ani de activitate în beneficiul micilor necuvântătoare din Maramureș

Asociația Fight For Animals din Baia Mare a împlinit trei ani de activitate în beneficiul micilor necuvântătoare din Maramureș

Astăzi, 21 ianuarie, Asociația Fight For Animals Baia Mare împlinește trei ani de activitate. Trei ani intenși și frumoși, în care tinerii voluntari ai Asociației s-au implicat în salvarea unui număr impresionant de animale. 

Mulți maramureșeni au în viața lor un prieten blănos devotat. Foarte mulți dintre aceștia conștientizează și faptul că iubirea oferită de un animal de companie nu ține cont de rasă. Dar există și multe situații în care animalele devin victime ale abandonului.

Oamenii implicați în organizațiile non-guvernamentale care acționează în acest domeniu știu cel mai bine numărul acestor cazuri și în cele mai multe situații și unde se localizează. Pentru acești veritabili specialiști și, totodată, mari iubitori de animale, fiecare zi, inclusiv weekendul, înseamnă o permanentă preocupare de ajutorare a animăluțelor.

Printre cei mai importanți activiști din Maramureș se numără și prietenii noștri de la Asociația Fight For Animals. Pentru aceștia nu există „nu se poate”, fiind dedicați 100% în tot ceea ce fac.

Astfel că astăzi, într-un moment aniversar, se cuvine să vorbim despre eroii de la Asociația Fight For Animals Baia Mare.

În luna aprilie 2021, l-am cunoscut pe Paul Oșan, fondatorul Asociației Fight For Animals Baia Mare. Avea visuri mari. Am vorbit cu el la două luni după ce a înființat Fight For Animals și l-am chestionat cu privire la motivul care l-a împins să facă acest pas, să realizeze această asociație. „M-am confruntat aproape zilnic cu diverse cazuri de abandon, maltratare sau acțiuni ce pun în pericol viața unui animal, autor fiind omul. În plus, am observat lipsa unei viziuni privind protecția animalelor și am constatat faptul că, la acest subiect România este deficitară, din păcate. Îmi doresc ca prin înființarea unui ONG să vin în sprijinul schimbării acestei mentalități prin diverse acțiuni”, mărturisea fondatorul și președintele asociației băimărene.

Adică, într-o lume în care oamenii au puține informații cu privire la tot ceea ce înseamnă sterilizarea animalelor, a apărut un tânăr, atunci, în vârstă de 25 ani, care își dorea să schimbe mentalități. În fapt, acest băiat cu inimă mare pe care îl cunoscusem, s-a hotărât să facă un lucru elementar: să salveze cât mai multe animale aflate într-o situație limită a existenței lor.

„În primul rând îmi doresc să lucrez în schimbarea mentalității omului, să încerc să-i fac să vadă mai departe, efectiv să-i învăț și să-i educ prin diverse acțiuni, că animalul este un suflet și are nevoie de protecție, iubire și respect. Asociația va avea campanii de sterilizări în continuu, pentru că acesta este instrumentul cel mai important împotriva înmulțirii animalelor. Astfel, prin sterilizări masive, vom reduce numărul de câini abandonați. Vom avea campanii de adopții în diverse locații, ieșiri în aer liber, iar când pandemia ne va da voie, vom merge în școli și licee, pentru a le explica tinerilor ce înseamnă un animal și ce rol are acesta în viața noastră, tot odată educându-i. Ne dorim în viitor construirea unui adăpost pentru animale mari, cabaline, ovine, bovine, caprine. Odată cu înființarea Poliției Animalelor la nivel național, sigur că vor fi sesizări de maltratare și, în acest caz, județul Maramureș nu dispune de un astfel de adăpost. Este un alt vis, pe care îl voi îndeplini!”, mai arăta Paul Oșan.

Iar Fight For Animals Baia Mare și-a început misiunea. Au realizat multiple acțiuni de sterilizare în preajma municipiului Baia Mare, dar și în Țara Lăpușului, acolo unde au găsit sprijin și înțelegere din partea autorităților locale. Au realizat acțiuni de informare împreună cu Poliția Animalelor. Au organizat târguri de adopții, colecte de hrană, dar și nenumărate operațiuni de salvare, căutări pentru „foster”, cât și realizarea de adopții pentru animăluțe.

În mass-media (și cu precădere pe social media) activitatea Asociației Fight For Animals Baia Mare a devenit din ce în ce mai cunoscută și puternic promovată. Ați putut vedea că tinerii voluntari ai Asociației aleargă dintr-o parte în alta a județului (ba chiar și în județele vecine uneori) pentru a salva sufletele nevinovate.

„Cred că am salvat peste sute de suflete în acești trei ani, în total, preluate de pe străzi și aduse la adăpost. Am realizat mii de sterilizări în județul Maramureș, în acțiunile noastre. Am reușit și multe adopții locale și internaționale în acești trei ani. Am organizat campanii de informare despre importanța sterilizării. Construim un adăpost special. Ținem sub control o comună mare și importanță din Maramureș, adică Recea. Suntem în discuții pentru a realizat un mare adăpost aici. Va fi ceva unic, cu o capacitate de 200 locuri. Activăm în tot județul, și uneori ieșim din el. Colaborăm cu medici specialiști. Am avut intervenții importante la Cluj de refacere a membrelor. Ne dorim să achiziționăm și o ambulanță veterinară, perfect dotată. Este foarte greu să dotezi la început și cu medic veterinar, dar cu tehnician veterinar va fi dotată. Ideea este să avem aparaturi care să ne fie de ajutor, în care găsim un animal care are diverse probleme, fie de respirație, fie de subnutriție. În aceste cazuri, perfuziile sunt foarte benefice. Iar anestezia urgentă i-ar curma puțin din suferință. Practic, vorbim aici despre prim ajutor. În plus, cu acea ambulanță, dorim să continuăm acțiunile noastre de sterilizare. Alergăm zilnic, dar avem satisfacția că salvăm aceste suflete”, arată pentru DirectMM.ro Paul Oșan.

La mulți ani Asociației Fight For Animals Baia Mare și tuturor membrilor! Mult succes în continuare!

Pentru susținerea activității Asociației, vă punem la dispoziție următoarele date:

Beneficiar: ASOCIATIA FIGHT FOR ANIMALS

cont euro: RO97BTRLEURCRT0588987801

cont lei: RO50BTRLRONCRT0588987801

SWIFT BTRLRO22

PayPal: fightforanimalsbaiamare@gmail.com

Revolut și BT Pay: 0749 718 734

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu