Percheziţii într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc - 20 minute în urmă
Lucacistul Dacian Robu a câștigat Trofeul „Ioana Zelina” din cadrul concursului regional „Prin labirintul matematicii” - 44 minute în urmă
Vremea exactă în Maramureș, miercuri, 29 noiembrie - 13 ore în urmă
Băimăreanul Paul Marincaș a obținut premiul special al Festivalului-Concurs Internațional de Folclor „Rozmarin în colțu’ mesii” - 18 ore în urmă
De ce ajutăm doar în pragul sărbătorilor? - 18 ore în urmă
La finalul săptămânii: Concert de colinde în Parohia Ortodoxă Berchez - 18 ore în urmă
Atenționare meteorologică de viscol, valabilă în Maramureș - 18 ore în urmă
Asociația Fight For Animals din Baia Mare: Sprijin important pentru organizarea unei acțiuni speciale, de sterilizare, în Fălticeni, ca specialiști - 18 ore în urmă
În Baia Sprie: Vor fi brazi împodobiți în centrul vechi și în centrul civic - 18 ore în urmă
Rezultate frumoase pentru Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare la Festivalul de Gimnastică Ritmică - 18 ore în urmă
A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova
În această săptămână a fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova.
Cu ocazia semnării, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat: ”Acordul de cooperare dintre regiunile noastre reprezintă o expresie a voinței comune de a dezvolta și întări relațiile de prietenie și cooperare între comunitățile noastre, bazate pe valorile și legăturile noastre comune de limbă, istorie, cultură și tradiții”.
La rândul său, președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, și-a exprimat bucuria și angajamentul pentru consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare cu Județul Maramureș.
Printre principalele domenii de cooperare se numără administrația publică locală, dezvoltarea economică și comercială, învățământul și cercetarea, cultura și sportul, apărarea civilă și siguranța persoanelor, protecția mediului, agricultura și dezvoltarea locală. Aceste colaborări vor stimula schimburile comerciale bilaterale, vor crea oportunități pentru investiții transfrontaliere și vor facilita schimbul de resurse educaționale pentru elevi și studenți.
Un exemplu concret de cooperare în domeniul educației este proiectul „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, care a adus împreună elevi olimpici din cele trei raioane din Republica Moldova și din Maramureș. Această inițiativă a fost finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și de Consiliul Județean Maramureș și a avut ca scop îmbunătățirea calității educației pentru tinerii din cele două regiuni.
Înfrățirea județelor Maramureș și Ungheni va deschide noi oportunități pentru comunitățile locale de a explora și de a beneficia de diversitatea culturală și de resursele reciproce. Acest parteneriat reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două regiuni, care va aduce beneficii semnificative pentru ambele comunități.