Share
A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova

A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova

În această săptămână a fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova.

Cu ocazia semnării, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat: ”Acordul de cooperare dintre regiunile noastre reprezintă o expresie a voinței comune de a dezvolta și întări relațiile de prietenie și cooperare între comunitățile noastre, bazate pe valorile și legăturile noastre comune de limbă, istorie, cultură și tradiții”.

La rândul său, președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, și-a exprimat bucuria și angajamentul pentru consolidarea relațiilor de prietenie și cooperare cu Județul Maramureș.

Printre principalele domenii de cooperare se numără administrația publică locală, dezvoltarea economică și comercială, învățământul și cercetarea, cultura și sportul, apărarea civilă și siguranța persoanelor, protecția mediului, agricultura și dezvoltarea locală. Aceste colaborări vor stimula schimburile comerciale bilaterale, vor crea oportunități pentru investiții transfrontaliere și vor facilita schimbul de resurse educaționale pentru elevi și studenți.

Un exemplu concret de cooperare în domeniul educației este proiectul „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni”, care a adus împreună elevi olimpici din cele trei raioane din Republica Moldova și din Maramureș. Această inițiativă a fost finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României și de Consiliul Județean Maramureș și a avut ca scop îmbunătățirea calității educației pentru tinerii din cele două regiuni.

Înfrățirea județelor Maramureș și Ungheni va deschide noi oportunități pentru comunitățile locale de a explora și de a beneficia de diversitatea culturală și de resursele reciproce. Acest parteneriat reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două regiuni, care va aduce beneficii semnificative pentru ambele comunități.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu