Share
A fost hram la Schitul „Schimbarea la Față” din Baia Mare (FOTO)

A fost hram la Schitul „Schimbarea la Față” din Baia Mare (FOTO)

Vineri, 6 august, de Praznicul Schimbării la Față a Domnului, a fost hram la Schitul din Baia Mare (sus pe deal).

În mijlocul credincioșilor prezenți s-a aflat Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, care a liturghisit și a rostit un frumos cuvânt de învățătură. Alături de Preasfinția Sa s-a aflat un sobor de preoți și diaconi.

Mulți dintre cei prezenți la slujbă au fost îmbrăcați în costume tradiționale, ceea ce a făcut ca atmosfera să fie și mai frumoasă. La finalul slujbei, Pr. Alin Groșan a mulțumit Preasfințitului Timotei pentru prezență, iar apoi ierarhul a primit un coș cu flori.

Amintim că în anul 2016, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica Schitului „Schimbarea la Faţă a Domnului” din Baia Mare.

Ansamblul monahal va mai cuprinde un Altar de vară, un centru cultural-spiritual, un turn clopotniţă, un corp pentru chilii, fântână şi locuri de parcare. Schitul este primul aşezământ monahal ortodox din municipiul Baia Mare.

Cei care doresc să ajungă acolo pot merge pe jos, pe strada Sănătăţii, sau cu maşina, pe strada Viilor. Priveliștea este una deosebită!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu