Share
9 Mai Ziua Europei: Paula Seling, artista din Maramureș care este încă simbol autentic, pentru publicul de Eurovision! Istoria fascinantă a piesei!

9 Mai Ziua Europei: Paula Seling, artista din Maramureș care este încă simbol autentic, pentru publicul de Eurovision! Istoria fascinantă a piesei!

9 Mai Ziua Europei: Paula Seling, artista din Maramureș care este încă simbol autentic, pentru publicul de Eurovision! Istoria fascinantă a piesei!

În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Febra Eurovision

Cum tot e Eurovision în perioada asta, sigur că ne întrebăm ce am făcut noi bun în Europa, și în privința asta. Concursul Muzical Eurovision 2023 va fi a 67-a ediție a Concursului Muzical Eurovision, care va avea loc în Liverpool, Regatul Unit. Concursul era programat să se desfășoare în Ucraina, după ce aceasta a câștigat ediția din 2022, dar, din cauza invaziei Rusiei în această țară, ediția din 2023 nu va putea să aibă loc în această țară.

Spectacolul Eurovision

România a participat la Concursul Muzical Eurovision de 21 de ori, debutând în concursul din 1994 și plasându-se pe locul 3 de două ori, și anume în 2005 cu Luminița Anghel & Sistem și în 2010 cu Paula Seling & Ovidiu Cernăuțeanu, locul 3 fiind cea mai bună performanță a României la Eurovision. România s-a clasat în Top 10 de 6 ori, pentru prima oară în 2002, cu Monica Anghel și Marcel Pavel, urmați de prestațiile din 2003, 2005, 2006 (locul 4, cu Mihai Trăistariu, Tornero), 2010 și 2017 (locul 7, cu Ilinca Băcilă și Alex Florea, Yodel It).

Buni, atunci

Eurovision, 2023. Suntem departe de a ne gândi la titlu, dar ne gândim, totuși, în spate. Cât de bun ar fi fost un hit ca și cel al Paulei Seling din 2010. Paula Seling (n. 25 decembrie 1978, Baia Mare) este o cunoscută artistă, interpretă, personalitate TV, compozitoare, fostă realizatoare de emisiuni radio, și jurată în cadrul competiției muzicale internaționale X Factor, sezonul 1.

Podium european

Împreună cu interpretul Ovi, Paula a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovision 2010, unde duetul lor a ocupat locul 3, și la Eurovision 2014, unde s-au clasat pe poziția a 12-a. Atunci, în 2010, în backing-vocals-ul Paulei era și… Andreea Moldovan, AMI.

Paula Seling

Paula Seling s-a născut pe 25 decembrie 1978 în Baia Mare. A absolvit Colegiul „Gheorghe Șincai” din Baia Mare în 1997, iar apoi Școala Superioară de Jurnalistică din București. A studiat canto și pian. Paula este trilingvă și vorbește, scrie și compune în franceză, engleză și română. În plus ea mai are performanțe bune și în italiană. Este un susținător deschis al libertăților personale, a drepturilor individuale și a drepturilor omului.A cântat alături de Al Bano, Anita Doth (solista trupei 2 Unlimited), Tony Hawks și în deschiderea concertelor extraordinare susținute în România de Joan Baez (27 iunie 1997), Chick Corea (9 noiembrie 1998), Michael Bolton (7 iulie 2007), Beyonce (26 octombrie 2007). A colaborat cu realizatoarea de video clipuri Andreea Păduraru obținând pentru una din aceste colaborări și un premiu (împreună cu regizoarea) în anul 2003 pe MTV. Căsătorită în 2005, Seling și-a deschis propria casă de producție Unicorn Records, împreună cu fratele său, Paul Seling și cu soțul său. Povestea piesei? „Paula mi-a acordat cele mai bune note la Cerbul de Aur şi m-am gândit imediat la ea pentru acest duel muzical. M-am gândit la stilul ei şi mi-am zis că e potrivit pentru piesa mea”, a explicat, mai în glumă, mai în serios, Ovi. Planul iniţial a fost ca „pasul” să îl facă împreună, adică fiecare să vină cu ceva şi astfel melodia să prindă contur. Au păstrat legătura, dar piesa pe care Ovi i-a „prezentat-o” Paulei a fost „o idee mult prea bună” ca să mai aibă rost „să intervină” ea, aşa că a spus „da”. Fireşte, pentru ca melodia să strălucească la adevărata ei valoare au probat nenumărate variante, până au ajuns la una care să-i mulţumească, arată click.ro,

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu