Share
44 de copii din Cluj-Napoca, în vizită la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

44 de copii din Cluj-Napoca, în vizită la Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

Zilele acestea, 44 de copii din Cluj-Napoca au ajuns și în Maramureș.

Joi, alături de elevii de la Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, clasa a II-a B (prof.înv. primar Jucan Elena Anisia, prof. Ciceo Maria) și clasa a IV-a A (prof. înv. primar Mora Florina, prof. Cialma Ioana), muzeograf Gabriela Filip a organizat un atelier educațional care a adus mare bucurie în rândul micilor clujeni.

Dacă anul școlar trecut copiii au putut admira doar virtual frumoasele piese ale patrimoniului muzeal, de această dată copilașii au fost ghidați prin sălile de expoziție ale Clădirii Pavilionare, dar și în secția în aer liber „Muzeul Satului”.

Cu bucurie și multă curiozitate, cei mici au descoperit căsuțele în care, odinioară, au locuit bunicii și străbunicii noștri, au făcut cunoștință cu prietenii noștri necuvântători, iar unii au mărturisit că este pentru prima data când văd în realitate un ieduț, o căsuță de lemn acoperită cu paie, o șură sau un grajd pentru animale.

După vizita din Muzeul Satului, copiii au avut parte de un atelier de lectură, unde au ascultat „Povestea celor două urcioare” și au decorat, cu motive inspirate de pe exponatele muzeului, urcioarele din poveste.

La finalul atelierului, cei mici au avut parte de o surpriză bine meritată, participând la activitățile organizate de Serviciul Salvamont Maramureș. Cu acest prilej, ei au putut învăța noțiuni de prim-ajutor, au putut vedea echipamentele de intervenție și, la final, s-au bucurat de tiroliana de peste 50 de metri, amenajată de echipa de la Serviciul Salvamont Maramureș.

Activitatea s-a încheiat cu multe zâmbete, entuziasm și bucurie pentru elevii clujeni, exclamând „asta chiar a fost o zi de neuitat!”.

„Noi le mulțumim pentru vizită și îi mai așteptăm în Maramureș, însă, până atunci, le dorim tuturor să aibă parte de o vacanță frumoasă, plină de veselie și aventuri!” – transmit cei de la muzeu.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu